ZVEZDA SE OGREŠILA O NJEGA, ON DOMINIRA SERIJOM A, ALI NE ZABORAVLJA: "Zvezda je meni mnogo dala, to svi znaju!"
Nikola Krstović i Strahinja Eraković, Foto: Starsport©

SERIJA A

ZVEZDA SE OGREŠILA O NJEGA, ON DOMINIRA SERIJOM A, ALI NE ZABORAVLJA: "Zvezda je meni mnogo dala, to svi znaju!"

Na prve četiri utakmice u novom klubu je postigao tri gola

Objavljeno:

Nikola Krstović je u Crvenu zvezdu stigao iz Golubovačke Zete u zimskom prelaznom roku 2019. za 300.000 evra.

Bio je na pozajmici u Grafičaru šest meseci, da bi dobio priliku da se dokaže u prvom timu Zvezde gde je uspeo da skupi 27 mečeva na kojima je postigao tri gola.

U Zvezdi su procenili da bi najbolja opcija za obe strane bila da Nikolu prodaju u Dunajsku Stredu za 400.000 evra gde je za dve sezone positgao 37 golova na 66 mečeva i tako privukao pažnju brojnih klubova od kojih je najkonkretniji bio Leće i doveo Crnogorca u svoje redove.

U Italiji se snašao odlično i u prva četiri meča ima već postignuta tri gola. On je u razgovoru za sportske.net otkrio da je najveći posao kod njegovog prelaska u italijanski klub uradio sportski direktor Pantaleo Korvino.

- Najveću prevagu je tu uradio mister Korvino koji je pričao sa mnom nekoliko puta i ja sam u nekoliko dana promenio mišljenje u vezi sa Lećeom i Italijom. On je tu imao najveću prevagu i odlučio sam da odem u Italiju samo zbog njega. Znao sam da tu ima nekoliko Balkanaca, ljudi sa naših prostora, da me trener želi - istakao je Krstović.

165. Večiti derbi, Vladimir Stojković, Nikola Krstović
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Postao je jedan od deset najskupljih igrača u istoriji Lećea, a instrukcije vezane za italijanski fudbal dobio je od saborca Mirka Vučinića iz Crne Gore.

- Mirko Vučinić je tu od prvog dana što se tiče Italije i sve mi je rekao kako treba. Da nije lako, da što pre dam gol da skinem taj teret sa sebe i da će sve posle toga da ide lakše. Meni je to uspelo odmah prvu utakmicu i oslobodilo me je da igram onako kako ja želim i da se uklapam u sistem koji trener želi. Za sada ide sve u najboljem toku. Dobro stojimo na tabeli. Glavni cilj je da da izborimo opstanak i da u narednim godinama probamo da napadnemo Evropu - dodao je Krstović.

Nikola Krstović
foto: Starsport©

O Zvezdi ima samo reči hvale.

- Zvezda je meni dala mnogo, to svi znaju. Možda ovako na papiru to ne izgleda tako. Što se mog ličnog napretka u međuvremenu tiče, tu su najveću prevagu uradili moji privatni treneri Milan Veselinović i Milan Grubešić sa kojima sam svakodnevno radio posle treninga da bih napredovao iako nisam imao utakmice. To je bilo veoma teško, ali ja sam radio, verovao sam u njih. U Zvezdi kada nisam igrao morao sam da treniram sve više i više kako bih nadoknadio to. Hvala Bogu, na dobrom sam putu i sve ide kako treba, samo i zdravlje da posluži - podvukao je on za Sportske.net.

Sada sledi meč protiv Juventusa u Torinu. Za Krstovića ostvaranje sna.

- Već u utorak nam sledi teško gostovanje protiv Juventusa u gostima. Krenuli su dobro u odnosu na nekoliko poslednjih godina. Biće teško, ali mi idemo tamo da pokušamo da sačuvamo naš status neporažene ekipe u ligi i da guramo to jako.

Čekaju ga dva duela sa Vlahovićem i Kostićem u kratko vreme, jer će Srbija igrati važan meč sa Crnogorcima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Što se tiče Vlahovića i Kostića, već u utorak s njima na terenu, a posle toga za nekih 25 dana na Marakani. Biće mi zadovoljstvo da u mesec dana delim dva puta teren s njima - istakao je on za Sportske.net.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.