VELIKA DILEMA PRED VEČITI DERBI: Možda je ON u složenim okolnostima najbolje rešenje za glavnog sudiju!
Detalj sa fudbalskog večitog derbija, Foto: Starsport©

MUKE

VELIKA DILEMA PRED VEČITI DERBI: Možda je ON u složenim okolnostima najbolje rešenje za glavnog sudiju!

Konačnu odluku doneće Dejan Filipović

Objavljeno: 17:13h

U najavi 171. večitog derbija provlači se jedno od najinteresantnijih pitanja – ko će suditi duel Partizana i Crvene zvezde?

Složene okolnosti, na terenima i oko Fudbalskog saveza Srbije, izboru arbitra u nadolazećoj najvećoj utakmici domaćeg fudbala daju posebnu dimenziju.

Napad Crvene zvezde na predsednika Sudijske komisije, Dejana Filipovića, dodatno je dramatizovao najavu susreta na stadionu Partizana. Nestali su, u međuvremenu, i osigurači regularnosti na domaćim terenima, arbitri spremni da u svakom trenutku iznesu složene izazove i autoritetom relaksiraju usijan ambijent.

Zato će u dve ključne tačke biti sublimirana i odluka o pištaljci večitog derbija.

Izbor nije veliki i sledeći ranije ustanovljenu praksu Dejana Filipovića, zaduženog za delegiranje, i njegovih saradnika, šansu bi mogao da dobije još jedan debitant. Ako je već definisana odluka da novo lice iznese teret predstojećeg, po tabelarnom rasporedu, nimalo lakog susreta, onda je logično odgovor pronaći u suženom krugu arbitara sa FIFA znakom.

170.  večiti derbi, Večiti derbi, FK Partizan, Aleksandar Dragović, Igor Vujačić, FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Od šestorice, trenutno aktuelnih, internacionalaca derbi su vodila četvorica – Srđan Jovanović, Novak Simović, Miloš Milanović i Lazar Lukić. Beograđanin Milan Stefanović nije debitovao na međunarodnim mečevima, u međuvremenu je i zbog povrede zatražio status mirovanja na domaćim terenima.

Zato svi odgovori, barem u ovom trenutku, vode do – Nenada Minakovića.

Novosađanin, od pre dve godine vlasnik FIFA znaka, nije bio angažovan u prošlom superligaškom kolu. U aktuelnoj sezoni uspostavio je kontinuitet kvalitetnih utakmica, blizu je debija i u grupnoj fazi UEFA takmičenja, zato bi bila i logična odluka da napokon debituje u najvećoj utakmici fudbalske Srbije, ma koliko složen trenutak bio.

170.  večiti derbi, Večiti derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan, Milan Borjan, Aleksandar Dragović, Igor Vujačić
foto: Starsport©

Minaković ne pripada grupi arbitara sa oformljenim timom i logično je da na centru, u ulozi pomoćnika, budu takođe mahači sa statusom internacionalaca.

Konačnu odluku potpisaće Dejan Filipović, predsednik Sudijske komisije FSS.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda na programu je u sredu, od 19 časova.

BONUS VIDEO:

00:09

Sablasno prazne tribine na 170. večitom derbiju

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.