ALBANCI MU OVOGA PUTA DOŠLI GLAVE! Bivši prvak Evrope dobio drugi otkaz u samo devet meseci! (FOTO)
Fernando Santoš, Foto: EPA/Leszek Szymanski

OČEKIVANA ODLUKA

ALBANCI MU OVOGA PUTA DOŠLI GLAVE! Bivši prvak Evrope dobio drugi otkaz u samo devet meseci! (FOTO)

Poljacima posle loših rezultata visi plasman na kontinentalni turnir u Nemačkoj naredne godine

Objavljeno: 00:59h

Loši rezultati došli su glave iskusnom Fernandu Santošu na klupi reprezentacije Poljske. Posle samo osam meseci dobio je otkaz usled očajnog starta u kvalifikacijama za EURO 2024, a sve zbog poraza u Albaniji (2:0).

Santoš, najskuplji selektor u istoriji Poljske sa platom 2,2 miliona evra, smenjen je jer toj selekciji visi plasman na kontinentalni turnir u Nemačkoj sa šest bodova iz pet kola. Ispred su Moldavija (osam), Češka (osam bodova, meč manje) i Albanija (10).

Koliko su loš potez napravili Poljaci govori to da ih je bivši prvak Evrope sa Portugalom (2016) unazadio za svega par meseci od učesnika nokaut faze na Mundijalu u Kataru do tima koji gubi u Moldaviji posle dva gola prednosti, Albaniji i Češkoj.

Mislili su da će promenom defanzivnog stručnjaka Česlava Mihnjeviča i dolaskom Santoša, takođe poznatog po istom stilu, da naprave iskorak, ali desilo se upravo suprotno. Santoš je dobio drugi otkaz u samo devet meseci jer je posle Katara smenjen na klupi Portugala zbog eliminacije u četvrtfinalu od Maroka. Za razliku od tada sada će novi posao pronađi sa hrpom novca koji mu pripada zbog preranog raskida saradnje sa Poljacima.

BONUS VIDEO:

00:21

Piksi otkrio trofej Svetskog kupa

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.