EURO KVALIFIKACIJE: Španci i Belgijanci ubedljivi, Italija uhvatila poslednji voz!
Fudbaleri Španije, Foto: JORGE GUERRERO / AFP / Profimedia

euro

EURO KVALIFIKACIJE: Španci i Belgijanci ubedljivi, Italija uhvatila poslednji voz!

Golovi padali na sve strane

Objavljeno:

Kompletiran je ovaj kvalifikacioni prozor za plasman na Evropsko prvenstvo u fudbalu, a Španija, Belgija, Italija, Severna Makedonija, Norveška, Austrija i Švajcarska ostvarile su ubedljive pobede.

Najubedljiviju pobedu, ostvarili su fudbaleri Španije, koji su na domaćem terenu još jednom "demostrirali silu" i savladali Kipar sa ubedljivih 6:0. Ubedljivi su bili i Belgijanci, koji su kod kuće bili bolji od Estonije sa 5:0.

Iznenađenje dana definitivno je viđeno u Švedskoj, gde je domaći tim poražen od Austrije sa čak 3:1. Kada je reč o glavnim favoritima, vrlo važnu pobedu je ostvarila i Italija, koja je posle remija sa Makedoncima, savladala Ukrajinu na domaćem terenu sa 2:1.

Fudbaleri Severne Makedonije su nastavili sa dobrim partijama i u gostima su bili bolji od Malte sa 2:0. Švajcarska je bila bolja od Andore sa 3:0, dok su Norvežani pobedili Gruziju sa 2:1.

U samom finišu meča, i Izrael je uspeo da upiše pobedu, savladavši selekciju Belorusije sa minimalnih 1:0.

U najboljim situacijama u svojim grupama su Belgija, Austrija i Švajcarska koje su na dobrom putu da izbore plasman na EP, dok će Španija i Italija i dalje morati da brinu o rezultatima.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

02:51

Intervju Novaka Đokovića

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.