PIKSI PRED LITVANIJU: Želimo da budemo kao košarkaši i Novak!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

kvalifikacije za evropsko prvenstvo

PIKSI PRED LITVANIJU: Želimo da budemo kao košarkaši i Novak!

Selektor Srbije bi kao košarkaši i Nole

Objavljeno: 19:59h

Fudbaleri Srbije u nedelju u Kaunasu nastavljaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rival "Orlova" biće Litvanija, a pred duel sa baltičkom selekcijom oglasio se selektor našeg tima Dragan Stojković Piksi.

Srbija će protiv Litvanije igrati u danu kada košarkaški igraju finale Svetskog prvenstva i Novak Đoković finale US Opena.

- Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Velik rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem. Mi želimo da budemo u toj grupi rezultata, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja - rekao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrović
Dragan Stojković Piksi i Aleksandar Mitrovićfoto: FOTO: FSS

Stojković uverava da poraz od Mađarske nije narušio atomsferu u timu.

- Najvažnije je kada izgubite utakmicu da pronađete lek. Sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka.

Selektor je najavio i promene u timu u odnosu na duel od pre nekoliko dana na Marakani.

- Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Ali, šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna.

Medijima se obratio i najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović.

- Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija. Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglaslim podršku košarkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport.

Utakmica između Litvanije i Srbije igra se od 20:45.

Bonus video:

00:24

Klinci pred meč Srbija - Mađarska

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.