PIKSI ČESTITAO PEŠIĆU I KOŠARKAŠIMA, PA SPOMENUO NOVAKA: Sjajno raspoloženje pred meč sa Mađarima!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

da nastavimo sa uspesima!

PIKSI ČESTITAO PEŠIĆU I KOŠARKAŠIMA, PA SPOMENUO NOVAKA: Sjajno raspoloženje pred meč sa Mađarima!

Selektor Srbije se oglasio pred meč sa Mađarima

Objavljeno: 14:50h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se na konferenciji za medije pred meč sa Mađarskom u okviru kvalifikacija za EURO 2024.

Na početku je govorio o pripremljenosti fudbalera.

- Kada je reč o pripremama, vrlo sam zadovoljan onim što sam video. Izuzetna motivisanost i raspoloženje. To mi puno znači. Igrači su došli sa osmehom. Posebno me raduje zdravstveni bilten. Svi igrači su spremni za meč. Vreme treninga smo iskrotistili da radimo na taktičkim stvarima. Kako u napadu tako i u odbrani.

O Mađarima je govorio sa veliki respektom...

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Starsport©

- Poštujemo ih. Enorman napredak su napravili. To je dobro za mađarski fudbal. Sa druge strane moramo da verujemo u naš kvalitet u ono što mi možemo da pružimo na terenu. Zato verujem da će utakmica biti prava takmičarska.

Osvrnuo se i na uspeh srpskih sportista.

- Želeo bih da se radujem uspesima svih naših sportista. Verujem da i oni navijaju kad mi igramo. Želim da Pešiću i našim košarkašima čestitam na uspehu. Biti u polufinalu, to je ogroman rezultat. I da čestitam našim odbojkašicama. To što su druge, ne menja moje mišljenje. Dolazi na red i fudbal, pa mi nemamo izbor nego da nastavimo.

Spomenuo je i Novaka Đokovića.

- A i Novak sa druge strane bez obzira što je to individualni sport... Nekad se nerviramo, na kraju imamo više razloga da se radujemo. Želim mu sreću na US Openu i nadam se da će ostvariti ono što svi želimo.

Da li je ovo ključna utakmica?

Fudbaleri Srbije
Fudbaleri Srbijefoto: Starsport©

Da je ključna, nije. Ima još pet utakmica, 15 bodova na stolu. Ako ste nas već proglasili favoritima, kako nas tako i Mađare, onda moramo da se nosimo sa tom odgovornošću. Ali da je ključna, nije. Tek treba da se igra.

Piksi o glavnim snagama Mađara...

- Od dolaska Marka Rosija na čelo Mađarskog tima, mnoge stvari su se promenile. Kao što je bilo kada sam ja došao na mesto selektora. Mađari pre svega imaju samopouzdanja. Kao što nekada nisu verovali toliko, a sada veruju da mogu da naprave veliko iznenađenje. Pored toga, imaju nekoliko velikih igrača. Pre svega Soboslaj koji je jedan od najboljih veznih igrača. To nije slučajno. Nije Klop lud. Može da napravi puno problema bilo kome.

Bonus video:

00:38

PIKSI NEMA ČEGA DA SE STIDI, OVO NIJE NEUSPEH! Petar Pauča obrazložio probleme, IMA EKSKLUZIVNU INFORMACIJU KOJA SVE GOVORI!

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.