DARKO KOVAČEVIĆ ODUŠEVLJEN ZVEZDINIM POJAČANJEM: "On je fenomen, alal vera"!
Darko Kovaćević, Foto: Starsport©

veliko pojačanje

DARKO KOVAČEVIĆ ODUŠEVLJEN ZVEZDINIM POJAČANJEM: "On je fenomen, alal vera"!

Legenda Zvezde i Olimpijakosa nije krila zadovoljstvo

Objavljeno:

Informacija da Zvezda u svoje redove dovodi reprezentativca Južne Koreje Hvang In Beoma odjeknula je u fudbalskim krugovima kao atomska bomba.

Jer, reč je o igraču koji je nivo, ako ne i dva iznad onoga na šta smo navikli u našem fudbalu. Radi se o igraču koji je već godinu dana pod punom prismotrom skauta iz najboljih klubova u Evropi, a da nije bilo spora sa Olimpijakosom pojačao bi Napoli ili Atalantu koji su najozbiljnije zagrizli za njega.

Sama činjenica da ga je šampion Italije video u svojim redovima kao pojačanje jasno govori kakav igrač će obući dres Crvene zvezde.

A vest o njegovom angažmanu oduševila je i legendu crveno belih Darka Kovaćevića. koji je obavljao i funkciju sportskog direktora Olimpijakosa.

- Uh, čuo sam tu vest... Hajde da kažemo da će posao biti priveden kraju. Ako se to desi, a koliko znam hoće, mogu samo da konstatujem: ‘Zvezdo, alal vera’. Ne znam detalje pregovora i kako je Hvan stigao do Beograda i Crvene zvezde, mogu samo o fudbalskim kvalitetima. Verujte mi on ih ima - rekao je Darko Kovačević u razgovoru za Mozzart Sport.

Nije nekadašnji centrafor krio zadovoljstvo.

- Zvezda je dovela fenomena. Ne zna se koji segment je u igri Hvana bolji. Ima odličan prenosni pas, šutira sa obe noge. Može da igra kao zadnji vezni i rastereti štopere. Ima i druge kvalitete, posebno šut sa distance.

Olimpijakos je nešto slabije odigrao prošle sezone kada je Hvan bio član ekipe.

- Jeste, ali on je bio sjajan. Igrao je konstantno dobro, gotovo bez slabe utakmice. Znate šta je još bitno? On je lider na terenu, nametnuo se u Olimpijakosu kao vođa. Stalno priča i pomera linije tima. To je Crvenoj zvezdi potrebno, posebno u Ligi šampiona

Veruje Kovačević da će crveno-beli sa Hvanom u timu biti konkurentniji u Ligi šampiona.

- Sportista sam, bavim se fudbalom ceo život. Naravno da verujem da Crvena zvezda može da napravi iskorak u Ligi šampiona. Posebno da bude nezgodna kod kuće.

Bonus video:

00:31

Zvezda počela pripreme za prolećni deo sezone

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.