POJAVILA SE PRIČA, SPOMINJU SE ARKANOVI VOJNICI, POZNATI HRVAT I GRČKA: Tvrdnje su OZBILJNE!
Arkan, ilustracija, Foto: EPA PHOTO / EPA FILES

tvrdnje

POJAVILA SE PRIČA, SPOMINJU SE ARKANOVI VOJNICI, POZNATI HRVAT I GRČKA: Tvrdnje su OZBILJNE!

Priča vezana za nekadašnjeg golmana Hajduka iz Splita u kojoj su spomenuti i ljudi Željka Ražnatovića Arkana

Objavljeno:

Grčki PAOK predvođen Srbinom Andrijom Živkovićem deklasirao je splitski Hajduk (3:0) u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

Hrvatski mediji pokušali su da naprave vruću uvertiru pred ovaj duel, pa je "Večernji list" napravio intervju sa nekadašnjim golmanom Splićana Tončijem Gabrićem.

I naravno, tu nije moglo da prođe bez pominanja Srba u negativnom kontekstu, a gotovo je neizostavno bilo i pominanje Željka Ražnatovića Arkana, koji izgleda i dalje izaziva veliku dozu straha, ali i čitanosti portala u Hrvatskoj, kad god se pomene njegovo ime.

Željko Ražnatović Arkan, ilustracija
Željko Ražnatović Arkan, ilustracija foto: Profimedia

Tonči Gabrić branio je gol solunskog PAOK od 1991. do 1993. godine, a onda je kako sam kaže, zbog jedne poruke morao da napusti Grčku.

- Mogao bih sada da vam pripovedam sat vremena. Jedna od tih priča je i ona kada su mi 1993. godine na automobilu splitskih registarskih oznaka ostavili pretnju. Jedno jutro mi je na parkingu, na prednjem staklu, osvanuo poster hrvatske reprezentacije u kojoj sam i ja bio, na kojem je na mojoj glavi bila rupa i strelica, uz pretnju: "Ustašo, ovako ćeš završiti" - rekao je Tonči Gabrić za Večernji list i nastavio:

- U to doba Arkan je slao svoje vojnike na odmor u taj deo Grčke. Taj incident bio je jedan od razloga zbog kojih sam otišao iz Grčke.

Bonus video:

00:32

KRSTAN DOŠAO NA SVET NA ISTI DAN KAD I ARKAN! Ovako je izgledao deo atmosfere u vili Ražnatovića

(Espreso/Kurir/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.