"ŽELE DA ISKORISTE LJUDSKU TRAGEDIJU!" Dinamo udario na AEK - "Beže od odgovnornosti" (FOTO)
Foto: Goran Stanzl / Pixel Media / Profimedia

SAOPŠTENJE IZ ZAGREBA

"ŽELE DA ISKORISTE LJUDSKU TRAGEDIJU!" Dinamo udario na AEK - "Beže od odgovnornosti" (FOTO)

Predstavnici grčkog kluba od samog su početka opstruirali su bilo kakav pokušaj saradnje, traženja najboljeg rešenja, piše u poruci "modrih"

Objavljeno:

AEK je zatražio oštru kaznu za Dinamo zbog navijačkih nereda u kojima je jedan navijač Atinjana ubijen.

Zagrepčani su odgovorili svojim saopštenjem u kojem su ogorčeni na zahtev Grka da UEFA izbaci "modre."

- Žalosni smo što AEK svojim istupima i ponašanjem beži od odgovornosti, podiže tenzije i što u službenim saopštenjima koristi neprimeren, agresivan i huškački rečnik s ciljem pritiska na UEFA. Posebno je neshvatljivo da ljudsku tragediju bez ikakve zadrške pokušava da iskoristi za vlastitu promociju i rezultat što pokazuje izostanak elementarne pristojnosti, empatije i pijeteta prema žrtvi. Takav pristup smatramo neprimerenim pogotovo zato što je svima, osim predstavnicima AEK, jasno da je GNK Dinamo preduzeo sve što je u njegovoj moći da se ova situacija ne dogodi. Za sva dešavanja u Grčkoj najveću odgovornost snose organizatori, dakle grčka policija i AEK kao klub domaćin.

Policijska kola ispred jednog grafita navijača AEK-a u Atini
Policijska kola ispred jednog grafita navijača AEK-a u Atinifoto: Giorgos Arapekos/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Želimo jasno da naglasimo da su se odgovorne osobe u klubu stavile na raspolaganje predstavnicima AEK-a, UEFA i policiji kako bi se celokupni događaj rasvetlio i atmosfera vratila u sportske okvire. Sve vreme smo vodili aktivnu komunikaciju sa svim uključenim stranama osim s AEK-om. Predstavnici grčkog kluba od samog su početka opstruirali su bilo kakav pokušaj saradnje, traženja najboljeg rešenja. Demonstrativno su napustili organizacioni sastanak na dan utakmice, otkazali službeni ručak dveju delegacija, odbili bilo kakvu vrstu komunikacije i takvim ponašanjem sebi dodeli ulogu istražitelja, tužitelja i sudije. Takav postupak smatramo u najmanju ruku apsurdnim i opasnim poigravanjem emocijama u ovako delikatnom trenutku.

- Oštro osuđujemo ovakvu vrstu komunikacije naših sportskih rivala iz Atine pogotovo dok je istraga još u toku i gde iz dana u dan saznajemo nove informacije o nemilom događaju. Naglašavamo, do ovog trenutka još uvek nije utvrđeno da li je počinilac ovog strašnog zločina hrvatski ili ipak grčki državljanin. Nikome nećemo dati za pravo da se na takav monstruozan način poigrava s imenom Dinamo! Naš klub neguje principe poštovanja i zdrave komunikacije s našim evropskim protivnicima. Danas se susrećemo sa svime što nije dostojno ponašanja jednog evropskog kluba. Pozivamo predstavnike AEK-a da se posvete fudbalu i smirivanju tenzija, a ulogu istražitelja i sudije prepuste nadležnim institucijama. Smatramo da naš klub već godinama predstavlja jedan od kamena temeljaca hrvatskog fudbala igrajući evropska takmičenja u kontinuitetu. Verujemo da će se Hrvatski fudbalski savez kao naša krovna organizacija aktivno uključiti u ovu problematiku i zaštiti interese hrvatskog fudbala - stoji u saopštenju.

Bonus video:

04:01

BED BLU BOJSI NAMERNO IZBEGLI SRBIJU NA PUTU ZA ATINU? Mršević: Sumnjam da bi to uradili u zemlji koja nije pravoslavna

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.