"UBILI SU GA PROFESIONALCI, HRVATSKI KRIMINALCI I GRČKI SAUČESNICI!" Oštro saopštenje AEK-a (FOTO)
Opap arena, stadion fudbalera AEK-a iz Atine posle sukoba, Foto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

"Nećemo mirovati"

"UBILI SU GA PROFESIONALCI, HRVATSKI KRIMINALCI I GRČKI SAUČESNICI!" Oštro saopštenje AEK-a (FOTO)

Zločinci koji su ubili Mihalisa moraju odmah da se identifikuju i skupo da plate za svoju brutalnost, piše izmđu ostalog u poruci Atinjana

Objavljeno: 14:33h

U sukobu navijača zagrebačkog Dinama i AEK-a iz Atine na ulicama prestonice Grčke ubijen je jedan navijač domaćeg kluba.

Žuto-crni oprostili su se od nesrećnog mladića kratkom porukom, a sada su izdali novo saopštenje uz poruku da su navijača ubile profesionalne ubice.

Odavanje počasti ubijenom navijaču AEK-a
Odavanje počasti ubijenom navijaču AEK-afoto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Takođe, uz to navode da su u pitanju organizovani kriminalci uz apel za hitno rasvetljavanje slučaja.

- Mihalisova porodica tuguje zbog preranog gubitka deteta. Porodica AEK oplakuje tragični gubitak veoma dragog člana, mladića. Ovaj gubitak nas je uništio. Ne možemo da verujemo da smo ga na ovaj način izgubili zbog hrvatskih kriminalaca i njihovih grčkih saučesnika. Mihalis je brutalno ubijen, ima i dece koja su teško povređena, u kritičnom stanju.

Odavanje počasti ubijenom navijaču AEK-a
Odavanje počasti ubijenom navijaču AEK-afoto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Zločinci koji su ubili Mihalisa moraju odmah da se identifikuju i skupo da plate za svoju brutalnost. Izvršioci, Hrvati i Grci. Nećemo mirovati, nećemo prestati to da tražimo. Zahtevamo hitno rasvetljavanje slučaja, odgovornost. Nezamisliva je i najmanja pomisao na moguće prikrivanje zločina počinjenog nad grčkim državljaninom. Očigledno je da postoje konkretne odgovornosti za nečinjenje koje je imalo presudnu ulogu u ovom zločinu.

Policija na uviđaju na ulicama Atine
Policija na uviđaju na ulicama Atinefoto: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia

Predvideli smo šta se dogodilo i sve naše informacije, uključujući i video materijal, nekoliko sati pre toga, poslali nadležnim organima. Činjenica da danas ne oplakujemo više žrtava je isključivo zbog brze intervencije obezbeđenja stadiona i običnih građana.

Na kraju se obraćamo našim navijačima. Sa vama smo u žalosti za Mihalisom. Potrebna je smirenost, uzdržanost i poštovanje sećanja na heroja Mihalisa. Posvetimo se isključivo borbi da krivce privedemo pravdi - saopštio je AEK.

Bonus video:

01:56

GORI ZAGREB! Žestoka tuča navijača Dinama i Legije: Više stotina huligana rasturilo jedan kvart!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.