POPOVIĆ OTKRIO SVE: Evo kakva je situacija u Partizanu i zbog čega je napustio klub!
Aleksandar Popović, Foto: Starsport©

ISKRENO

POPOVIĆ OTKRIO SVE: Evo kakva je situacija u Partizanu i zbog čega je napustio klub!

Aleksandar Popović bez dlake na jeziku o situaciji u Partizanu i razlozima svog odlaska u Slovačku

Objavljeno: 20:57h

Aleksandar Popov je ovog leta napustio voljeni Partizan i karijeru nastavio u Dunajskoj Stredi.

Mladi čuvar mreže dao je opširan intervjuu tamošnjem mediju, a u njemu je otkrio zbog čega je otišao iz Humske 1.

- Posle mnogo godina u Partizanu, želeo sam da promenim nešto. Može se reći da mi je promena bila potrebna. Trener i sportski direktor DAC-a su me kontaktirali, a razgovarao sam i sa trenerom golmana. Predstavili su mi ambiciozan projekat i stavili mi do znanja da me jako žele. Sve mi se izuzetno dopalo. Imao sam i drugih ponuda, ali nisu bile kao ova od Dunajske Strede. To je razlog zbog koga sam odlučio da dođem u Slovačku. Klub je odlično organizovan i ima veoma dobar stručni štab, pod čijim vođenjem ću, verujem, napredovati. I doći u situaciju, eventualno, da napravim korak više - rekao je Aleksandar Popović za Šport aktualiti.

Aleksandar Popović
Aleksandar Popovićfoto: Starsport©

Svojevremeno je imao i ponude iz zapadne Evrope.

- Imao sam takvih ponuda, ali u prošlosti. Pogotovo u sezoni 2021/2022, kada smo tokom zimske pauze bili na vrhu srpskog šampionata. Ali, onda sam potpisao novi ugovor sa Partizanom i Uprava kluba je odbila te ponude. Da, priznajem da sam možda sada razmišljao o kvalitetnijem takmičenju, a mogao sam i duže da čekam, jer je prelazni rok otvoren do kraja avgusta - rekao je on, a potom i dodao:

- Ipak, zbilja verujem da je liga u Slovačkoj dobra, sa kvalitetnim timovima i lepim stadionima. Pogoduje mladim igračima, ali i mladim golmanima. Cilj mi je da postepeno napredujem, da vredno radim, a onda možda odem i u jaču ligu. Znam da iz Slovačke može da se ode u zapadnu Evropu, šampionat prate brojni skauti i agenti. Vidim ovo kao sjajnu priliku i verujem da ću se prilagoditi što je brže moguće.

Popović je Dunajsku Stredu imao prilike da upozna pošto je Partizan pre dve sezone sa ovim klubom igrao kvalifikacije za Ligu konferencija.

Aleksandar Popović
foto: Starsport

- Znao sam dosta stvari. Imam nekoliko prijatelja koji su igrali u klubu ranije. Pomenuću Marka Živkovića, mog saigrača u Partizanu od 2021. Kontaktirao sam i igrače sa Balkana poput Nikole Krstovića i Željka Gavrića, koji su deo sadašnjeg sastava. Svi su mi govorili iste stvari: da je klub dobar, stabilan, organizovan i sa jasno definisanim sistemom i pravcem kojim želi da ide. Infrastruktura kluba je na odličnom nivou, bez obzira na to da li govorimo o akademiji ili stadionu, što sam imao priliku da vidim i osetim pre dve godine.

On ima posbeno lepa sećanja na duel sa Dunajskom Stredom u Slovačkoj. Partizan je prošao dalje, a on je odbranio penal hrvatskom fudbaleri Andriji Baliću.

- Bilo je utoliko prijatnije jer je to bio moj debi u evrokupovima. Ispalo je odlično, odbranio sam penal Andriji Baliću, pobedili smo i prošli u sledeće pretkolo. Dobro smo prošli i u ligi, tokom zime smo bili na prvom mestu ispred Crvene zvezde. Nažalost, izgubili smo titulu na proleće, ali sveukupno gledano - sezona je bila uspešna, uključujući i nastup u Ligi konferencije.

Popović je u Partizanu imao prilike da uči od Vladimira Stojkovića.

Vladimir Stojković
Vladimir Stojkovićfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

- On je jako iskusan golman i istovremeno veoma dobra osoba. Mnogo sam naučio od njega, posebno sa stanovišta mentalne pripreme i analize protivnika. U tome je bio majstor svog zanata. Stil na koji hvata loptu nije onaj koji mi se sviđa, ali bilo je sjajno raditi sa njim - rekao je popularni Pop, a onda pohvalio i Sejdubu Sumu.

Sejduba Suma
Sejduba Sumafoto: FK Partizan/Miroslav Todorović

- Suma je vrhunski tehničar. On je među najbolja tri u baratanju loptom koje sam ikada video. Sećam se da je postigao gol u derbiju, a dobro je igrao i u kup utakmicama. Sada se vratio u srpsku ligu, potpisao je za Novi Pazar.

Cilj Dunajske Strede je istovetan, nije se menjao u odnosu na prethodnu sezonu kada se klub sa Slovanom iz Bratislave borio za prvo mesto.

- Kao tim želimo da se borimo za titulu. Znam da je DAC prošle sezone bio blizu, ali je došao poraz u derbiju i na kraju nije uspeo da osvoji titulu. Tako da sada želim da budemo na vrhu. Što se mene tiče, želim što pre da uđem u sistem i da napredujem na psihičkom i fizičkom planu. Drugim rečima, želim da izvučem maksimum iz sebe.

Povukao je paralelu između Partizana i Dunajske Strede, često su prethodnih godina gledali u leđa šampionu. Titula je izmicala.

- Ima mnogo sličnosti. Partizan je poslednjih godina prolazio kroz veoma težak period. Crvena zvezda je imala mnogo veći budžet, mogla je sebi da priušti bolje igrače i da im da veće plate. Čak i u zemlji više ljudi navija za Crvenu zvezdu, nego za Partizan. Bila su to zaista teška vremena. Sa druge strane, bila je to odlična škola za igrače, jer su sve vreme bili prinuđeni da se bore. Bili smo blizu pre dve godine i verujem da će moji nekadašnji saigrači uspeti ove sezone - nada se Aleksandar Popović da će se stvari promeniti i dodaje:

- U isto vreme nadam se da ćemo i mi sa Dunajskom Stredom u tome uspeti. U DAC-u veruju u sistem, koji je doneo dobre rezultate u prethodnoj godini. Zato je samo pitanje vremena kada će ovaj klub osvojiti titulu. I verujem da ću kada to uradi prvi put u istoriji biti tu.

U slovački šampionat stigao je i Ilija Stolica. Preuzeo je Trenčin, a upravo je on zaslužan za taj jedan nastup Aleksandra Popovića u seniorskoj reprezentaciji Srbije. Dogovor da se vide imaju, međutim, još nisu stigli.

Ilija Stolica
Ilija Stolicafoto: Starsport

- Više sam u kontaktu sa trenerom golmana, koga je poveo u Trenčin. Ilija je veoma dobar trener. Radio sam sa njim u selekcijama od 18 do 21 godine, kao i na klupskom nivou. Mislim da je odlično za slovačku ligu što je ovde. Njegove ekipe igraju atraktivno, forsira napadački stil sa mnogo dodavanja. Trenčin je napravio dobar potez. Kada sam odlučio da dođem ovde, dogovorili smo se da se nađemo, sigurno ćemo se sresti.

Od svih fudbalera u slovačkoj ligi, po Transfermarktu najveću tržišnu cenu (2.200.000 evra) imaju Aleksandar Popović i Nikola Krstović.

Nikola Krstović
Nikola Krstovićfoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

- Shvatam to kao činjenicu. Znam da sam odigrao skoro 100 utakmica za veliki klub, kao što je Partizan. To ima svoju cenu. Međutim, nisam o tome detaljno razmišljao u Partizanu, neću ni sada. Moj cilj je da brojke porastu dok sam u DAC-u. Naravno, shvatam da navijači žele da vide samo najbolje od mene. Volim pritisak, kada je u normalnim granicama, kada je fudbalski. Profesionalac sam i znam da je to deo posla. U Partizanu smo morali da se bavimo i drugim stvarima, ne samo fudbalom. Verujem da će ovde biti drugačije i da sada slede najbolje godine u karijeri - zaključio je Aleksandar Popović.

Bonus video:

00:53

Osnovna škola Slavko Popović. Fudbalski klub Partizan Darosava

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.