IGOR DULJAJ BEZ USTEZANJA: Ne može gore nego prošle sezone - trener Partizana već ima PROBLEME
Igor Duljaj, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

kreće superliga srbije

IGOR DULJAJ BEZ USTEZANJA: Ne može gore nego prošle sezone - trener Partizana već ima PROBLEME

Duljaj najavljuje bolja vremena u Humskoj

Objavljeno: 16:35h

Trener Partizana Igor Duljaj održao je konferenciju za medije pred početak nove sezone, gde će crno-beli u subotu od 21.00 otvoriti Superligu protiv TSC-a u Bačkoj Topoli.

Crno-beli su prošlu sezonu završili kao četvrti na tabeli.

- Ne može lošije od prošle godine, niko nije očekivao da završimo četvrti, zbog toga snosim i ja deo odgovornosti. Došlo je dosta novih igrača, klub je učinio sve da što pre dođu pojačanja, mislim da dugo godina nije bilo tako. Svi smo svhatili šta nam je potrebno, a to je da pojačanja koja su nam bila potrebna dođu što pre.

Trener crno-belih ističe da su se pojačanja pažljivo birala po onome što je potrebno Partizanu.

- Jedan od razloga je i to, pričali smo mnogo puta na tu temu, navijači žele da vide možda neke druge igrače, nešto bolje, danas je jedan trener, sutra je drugi, tako je i kod igrača, sve je to živa stvar. Pažljivo smo pravili analizu, tražili smo ono što je najbolje za Partizan, koji profil za zadnjeg veznog, za krilo, napadača, odbranu...

Svestan je Duljaj da navijači pored rezultata očekuju i dobru igru.

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: Starsport

- Navijač Partizana je takav da pored rezultata, njega interesuje kako će da igra ekipa. U ovom trenutku imamo igrače koji to mogu da ispune. Imamo neke nove igrače kojima će biti potrebno vreme, ali vremena svakako nikada nema dovoljno, niti tražimo izgovore.

Otkrio je i da neki igrači nisu fizički potpuno spremni da izdrže 90 minuta napora, Što može da stvori oređene probleme.

- Severina je tek prošle nedelje počeo da trenira, da li može da izdrži 90 minuta, ne. Kalulu isto ne može 90 minuta da izdrži u visokom ritmu. To su neke male sitnice koje mogu da nas malo poremete, ali ostali igrači, Kanute je tu više od tri nedelje, drugi igrači su došli na vreme, plus, minus, sve je kako treba, osim golmana Jovanovića koji je bolestan.

Svestan je šef struke crno-belih da njegov tim na startu čekaju teški dueli sa TSC-om i Vojvodinom.

- Tradicija se nastavlja. Ja sam i pre, ima par osoba kojima sam rekao, da će TSC biti prvi tim, drugi Vojvodina. Mora sa njima da se igra. Naravno da je teško kada igrate protiv vicešampiona, mlad i ambiciozan trener koji igra odličan fudbal. Ali ono što je važno, ako ne budemo imali podršku navijača, biće nam teško, ali čuo sam da dolaze u velikom broju, bez njih ne možemo da uradimo ono što želimo, mnogo su nam važni.

Istakao je Duljaj da je trenutno deficitarna pozicija štopera, a takođe je i na krilu povreda Jevremovića napravila problem.

- Za poziciju štopera trenutno imamo tri igrača, treba nam još jedan. Imamo problem jer se Jevremović povredio, tu smo oslabljeni, ali imamo mladog Trifunovića koji je odličan potencijal i dobiće priliku.

Približio je trener crno-belih malo i novo pojačanje, napadača Mateuša Saldanju.

- To je njegova prirodna pozicija, može da igra i iza špica, mlad, brz igrač koji voli da ima loptu kod sebe. Ne znam kada će stići taj potreban papir da bude u konkurenciji za sastav, danas će trenirati sa nama, a dalje čekamo papir. Može da igra i špica i ako je neophodno zbog problema koji sam rekao na boku gde imamo problem sa povredom Jevremovića - poručio je Duljaj i osvrnuo se na "bonus igrače".

Fudbaleri Partizana
Fudbaleri Partizanafoto: FK Partizan/Sandić foto

- Imamo igrače koji su na raspolaganju, to su Ilić, Petković, Stepanović i Trifunović koji me je iznenadio i imaće minutažu. Da bi ti momci mogli da rastu potreban im je dobar tim i neće biti problema sa tim.

Duljaj je na kraju upitan da li mu smeta što su mnogi otpisali Partizan i pre nego što je prvenstvo počelo?

- Nisam ja neki inadžija, ali to može da probudi kod igrača i navijača, da nas bude što više. Moje kućno vaspitanje nalaže da uvek mora da se poštuje rival. Poštujemo sebe i poštujemo druge. Ja sam uvek za to da ima što više jačih ekipa, to je bolje za srpski fudbal - zaključio je Duljaj.

BONUS VIDEO:

00:05

Supruga Danila Anđušića otkrila kada Mirotić potpisuje za Partizan

(Espreso/Telegeaf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.