MRKELA NIJE IZNENAĐAN SJAJNOM PARTIJOM: "Cilj je da prezimimo u Evropi!"
Mitar Mrkela, Foto: Starsport©

SAMOUVEREN

MRKELA NIJE IZNENAĐAN SJAJNOM PARTIJOM: "Cilj je da prezimimo u Evropi!"

Mnogo toga zavisi i od žreba koji je na programu 31. avgusta

Objavljeno: 01:42h

Navijači Crvene zvezde već navijaju kalendar za 31. avgust kada će se u Monaku održati žreb za Ligu šampiona. Nadaju se pomoći sreće kako bi srpski prvak imao šanse da se domogne proleća u Evropi.

Navijači prepričavaju sjajno poluvreme protiv Fiorentine koje je dovelo do velike euforije u crveno-belom delu Srbije. Međutim, u takvim situacijama klupsko rukovodstvo, i trener Barak Bahar moraju da stanu na loptu.

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela u razgovoru za Mocart Sport poručuje da je očekivao ovakva izdanja, ali da su redovni sastanci na Marakani svakodnevica kako bi Zvezda izgledala još bolje.

- Nisam iznenađen uopšte kako smo izgledali protiv Fiorentine. Da ne zvučim neskromno, ali smo odlično delovali i na turniru u Rusiji, pre toga na Zlatiboru. Tačno smo znali, još u decembru ili januaru, šta želimo od ove sezone. Cilj nam je bio da napravimo brzu, modernu i kvalitetnu ekipu, sa perspektivom da bude konkuretna u Ligi šampiona. To nam je i dalje cilj. Čisto da se ne zaboravi da se mi spremamo i za Superligu, kao i domaći Kup, ali mogu otvoreno da kažem: Cilj Crvene zvezde je da ove sezone izađe iz grupe Lige šampiona i prezimi u Evropi. U bilo kom takmičenju. Dakle, bili bismo zadovoljni i trećim mestom i preusmeravanjem u Ligu Evrope - kaže Mitar Mrkela.

Mitar Mrkela
foto: Starsport©

Jasno je da će mnogo toga zavisiti od žreba, i da u Ljutice Bogdana očekuju da izbegnu Njukasl iz četvrtog šešira. To bi potencijalno bila "grupa smrti"...

- Biće vraški teško da ostvarimo ciljeve. Igraćemo protiv najjačih klubova na svetu. Mnogo toga će zavisiti i od žreba... Znam za podatke koji svima mogu da nam posluže za ponos, da od 1967. godine Zvezda nije postigla pet golova u prijateljskom meču protiv protiv nekog tima iz kluba petice. Bilo je mnogo pozitivnih stvari. Na kraju su u drugom poluvremenu i naši mladi igrači ostavili odličan utisak.

Nije želeo Mrkela da govori o tome od koga najviše očekuje. Jesu se od klinaca izdvojili Nedeljković i Šljivić, odmah za njima su Jovan Mijatović i Vladimir Lučić.

Mitar Mrkela
foto: Starsport©

- Nikoga ne bih izdvajao. Mogu samo da kažem da sam jako zadovoljan onim što su klinci pružili. Dobili su šansu i iskoristili su je - pedagoški je odgovorio Mrkela.

Stradao je Fenerbahče, Fiorentina je dobila pet komada za 27 minuta, pre toga je savladan Zenit... Pitanje je da li i u kojoj meri Crvena zvezda može bolje.

- Stalno imamo sastanke, razmatramo mogućnosti kako i na koji način možemo da budemo još bolji. Pričamo stalno sa gospodinom Terzićem i šefom stručnog štaba Barakom Baharom. Stvarno verujem da Crvena zvezda može da bude još bolja. To je rekao i Bahar.

Dakle, može se očekivati novi igrač.

- Dokle god traje prelazni rok možete da očekujete novog igrača.

BONUS VIDEO:

00:35

Hibridni teren i novi mediko blok na Marakani: Crvena zvezda u novu sezonu ulazi spremna za sva iskušenja

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.