"ALO, LJUDI, VI STE NAMEŠTALI UTAKMICE!" Nedimović kaže da FSS radi 'Sizifov posao'
Branislav Nedimović, Foto: Starsport©

superliga srbije

"ALO, LJUDI, VI STE NAMEŠTALI UTAKMICE!" Nedimović kaže da FSS radi 'Sizifov posao'

Nedimović insistira da je FSS ipak pobednik i posle odluke CAS-a koja Kolubaru vraća u Superligu

Objavljeno:

Branislav Nedimović se još jednom oglasio povodom peripetija koje je odluka Suda za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) stvorila Superligi Srbije.

Smanjena je bodovna kazna FK Kolubara zbog nameštanja utakmica, pa po "novom" poretku ostaju u ligi koja bi zbog toga mogla da ima 17 klubova. Ovog vikenda svi čekaju konačnu odluku Fudbalskog saveza Srbije, a Lazarevčani su najavili da im ne pada na pamet da sami istupe iz lige.

- CAS je međunarodni sportski sud u Lozani, po žalbi Kolubare zbog nameštanja, FSS je kaznio Kolubaru. CAS je potvrdio da je bilo nameštanja, potvrdio proceduru FSS, doduše umanjio kaznu sa devet na šest bodova i na bazi toga mi imamo situaciju da mi imamo tim koji namešta utakmice, mi smo svega toga svesni. Od toga ne može niko da pobegne. Mi smo ih kaznili nešto strože, ali će sutra FSS i zajednica prvoligaša doneti odluku o tome kako će izgledati Superliga, kako Prva liga. Poštovaćamo odluke CAS, ono što je definitivno, za to mora neko da odogovara - rekao je potpredsednik FSS.

FK Kolubara, FK Kolubara Lazarevac
foto: Starsport©

Nedimović insistira da je FSS ipak pobednik i posle odluke CAS-a koja Kolubaru vraća u Superligu.

- Nama je smanjio neko sa devet na šest i sada smo pobedili. Alo, ljudi, vi ste nameštali utakmice. Vi ste počinili nešto zbog čega vas i organi u Srbiji ne mogu reći jure, ali bave se time - rekao je on.

Podsetio je Nedimović i da je neko na osnovu ovih utakmica zaradio ogroman novac.

- Što se tiče sporta i fudbala mi smo to dokazali, FSS niti je tužilaštvo niti je policija. To je posao za neke druge organe da utvrde koje to tačno uradio, mi smo na sportskom planu sve uradili, sve smo dostavili, dostavićemo odluku CAS. To je najteži deo posla, to je Sizifov posao, ali uspeli smo, imao sam bojazan. Pa nema milion ljudi, svako će dobiti kaznu kakvu treba da ima. Nekoliko postupaka protiv Kolubare je pokrenuto, zajedno sa državom menjamo i sportsku budućnost i sada možemo da pričamo o tim temama.

Bonus video:

00:23

Čarke fudbalera na 170. večitom derbiju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.