NAMEŠTALI, ALI POMALO? Nedimović objasnio odluku Suda u Lozani i kaznu FK Kolubara!
Branislav Nedimović, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

ŠTA SAD?

NAMEŠTALI, ALI POMALO? Nedimović objasnio odluku Suda u Lozani i kaznu FK Kolubara!

FSS će verovatno za vikend, odrediti sastav Superlige koja sada broji 17 klubova...

Objavljeno: 10:33h

Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, dao je komentar na odluku Suda za sportsku arbitražu u Lozani povodom slučaja FK Kolubara.

Švajcarski sud je preinačio odluku FSS-a o kažnjavanju Lazarevčana sa devet bodova na šest, pa sa vraćena tri boda opstaju u Superligi Srbije.

- Komisije Fudbalskog saveza Srbije ispoštovale su procedure i izrekle meru po pravu i pravdi. Potvrđen je član 83 Disciplinskog pravilnika i sve do sada odluke izrečene po njemu. Posle odluke Suda iz Lozane, mogu da obećam – nastavićemo obračun sa režiserima i akterima nameštenih utakmica. Bez kompromisa… - rekao je Branislav Nedimović za Sportklub pa konstatovao:

- Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovito, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora…

FK Kolubara, FK Kolubara Lazarevac
foto: Starsport©

FSS će u narednim satima, ali verovatno za vikend, odrediti sastav Superlige koja sada broji 17 klubova i model takmičenja za narednu sezonu.

- Najbitnije da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata - najavio je Nedimović.

Bonus video:

00:15

Gužva pred derbi Zemun -OFK

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.