MARKO NIKOLIĆ O PARTIZANU, OSTOJI, UPRAVI: Teško mi je da ovo gledam... Ne mogu SAM SEBE da postavim na klupu!
Marko Nikolić, Foto: Starsport©

vratiće se

MARKO NIKOLIĆ O PARTIZANU, OSTOJI, UPRAVI: Teško mi je da ovo gledam... Ne mogu SAM SEBE da postavim na klupu!

"Osećam potrebu da u nekom trenutku, zajedno sa grupom ljudi, uložim vanredno veliku energiju da pružimo sve što je u našoj moći Partizanu"

Objavljeno: 14:00h

Veliki broj navijača Partizana se nadao da će se vratiti na klupu fudbalskog kluba, ali to ipak nije bilo realno.

Pominjao se kao rešenje nove uprave predvođene Ljubišom Tumbakovićem, ali je postojeća uprava ostala na čelu kluba ih Humske.

Marko Nikolić je ipak postao novi trener Šabab Al-Ahlija iz Dubaija, a u intervjuu za Mozzartsport je naširoko govorio o situaciji u svom bivšem klubu.

- Osetljivo je kad kažem bilo šta vezano za Partizan. Može da se tumači kako kome odgovara, suština je da je sve što je ikad rečeno bilo u najboljoj nameri. Uvek sam podržavao sve kolege, igrače i ljude koji su na bilo koji način tamo radili, a sad ne mogu da prokomentarišem drugačije osim da trenutno stanje kluba nije dobro. Sad će biti: „Rekao Marko“. Nije bitno ko je kazao, kad svi vidimo. Ništa epohalno nisam izgovorio. A da ulepšavam stvari... Kontaktiram sa raznim ljudima u klubu i oko njega, tamo sam dvaput radio i osvojio poslednju duplu krunu, teško mi je da ovo gledam. Ne samo meni, svakom partizanovcu - rekoa je Nikolić.

Boli ga i što Partizan nije u kvalifikacijama za Ligu šampiona ili bar Ligu Evrope.

- U prvoj godini u kojoj imamo dva predstavnika u Ligi šampiona, što znači Ligu Evrope za viceprvaka kao minimum, a da treći igra kvalifikacije za pomenuto takmičenje, neprirodno je da tamo nije Partizan. To tako mora da se nazove. Naročito što je, uz Crvenu zvezdu, prethodnih pet godina dao ključni doprinos koeficijentu. Ovo nije omalovažavanje uspeha TSC-a ili Čukaričkog. Nisam pratio trenutno stanje, samo sam malo bacio pogled na prijateljske utakmice Partizana i vidim da je situacija oko nekih igrača nejasna. Verovatno ni treneru nije lako kad ne zna sastav ekipe. Svima u Humskoj želim da ne propuste još jednu priliku kao ove godine. Tu situaciju ne mogu da zamislim. Voleo bih da se saberu, kako znaju i umeju, da Partizan bude to što bi trebalo. A danas nije, nažalost.

Marko Nikolić
foto: Starsport©

Nikolić smatra da dovoljno govori to što je "Parni valjak" prošle sezone imao čak tri trenera.

- Katastrofalan podatak! Naravno da je struka važna, ali u sportu je sve bitno. Da bi se uspelo, moraju da rade svi šrafovi u okviru mašine. Često čujete igrače ili trenere kad nešto osvoje kako zahvaljuju ljudima koji se ne vide. Neko pere veš, neko kuva ručak, neko šiša travu, neko se bavi medijima... Sve to mora da radi. Da ne mračim, Partizanu, kao velikom klubu, nije potrebno mnogo. Takvi se vraćaju brzo. Imamo primer naših komšija, gde su bili pre sedam, osam ili deset godina... Pričalo se o kraju kluba. Sad je Crvena zvezda direktan učesnik Lige šampiona, osvajač šest titula zaredom. Veliki klubovi mogu lakše da se vrate, jer u sebi poseduju potencijal i snagu da animiraju razne sfere društva. Na sve to nadovezuje se i igrački potencijal, prisutan u Partizanu. Niko ne može da me ubedi u suprotno.

Srpski trener je pokušao da ukaže na to šta treba uraditi da klubu krene nabolje.

- Neko bi trebalo da restartuje sistem. Ne mora pre (njegovog povratka), može istovremeno. Vreme je da se Partizan apdejtuje. Ne može da se funkcioniše kao pre 30 godina. Ako su u stanju da se prilagođavaju klubovi sa Bliskog istoka ili Rusije, moramo i mi da idemo u korak s vremenom. Partizan ima dobru bazu i može realtivno brzo i lako da postane zdrav klub. Trenutno sam fokusiran na novi posao, u svakom klubu sam se ponašao kao da mi je dom, zato iza sebe imam sagrađene, a ne porušene mostove, u smislu ljudskih i stručnih odnosa, ali... Jednog dana ću se verovatno vratiti, jer nema lepše stvari od rada u svom gradu, svom klubu. Čak osećam potrebu da u nekom trenutku, zajedno sa grupom ljudi, uložim vanredno veliku energiju da pružimo sve što je u našoj moći Partizanu. Tamo samo tako može da se radi. A ni to ne znači zagarantovan uspeh. Ubeđen sam da će to biti. Kad? Ne zavisi od mene, ne mogu sam sebe da postavim na klupu. Kad dođe vreme. A doći će...

Marko Nikolić
foto: Starsport©

Dao je svoje viđenje situacije o previranjima u klubu, kao i odnosu sa JSD za čijeg predsednika se proglasio Ostoja Mijailović, prvi čovek KK Partizan, ali je sud kasnije proglasio ništavnim odluke sa sednice na kojoj je izglasan.

- Predstavio mi je novi projekat da dođe na čelo JSD Partizan. Svi smatraju da je to isto što i doći na čelo FK Partizan, a od mene je dobio podršku da predvodi JSD. Kao i od Željka Obradovića i još nekolicine ljudi. I dalje je ima. To ne znači da nemam dobar odnos sa Miloradom Vučelićem, koji je bio predsednik u mom mandatu, samo smatram da bi ovom trenutku bilo bolje da Ostoja vodi Sportsko društvo, da dođe do nekih promena i u FK, što nije usmereno personalno protiv nekog. Da dođu novi ljudi. A to opet, ne znači da moraju da idu svi koji su tamo trenutno, ali mora mnogo toga da se menja - zaključio je Marko Nikolić.

Bonus video:

00:08

Atmosfera pred meč Čukaričkog i Partizana

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.