PUCNJAVA NA NOVOM ZELANDU PRED POČETAK SP U FUDBALU: Napadač usmrtio 2 osobe, ranio još 6, pa ubijen!
Policajac u Oklendu, Foto: EPA/How Hwee Young

užas

PUCNJAVA NA NOVOM ZELANDU PRED POČETAK SP U FUDBALU: Napadač usmrtio 2 osobe, ranio još 6, pa ubijen!

Naoružani muškarac upao je na gradilište u okrugu Oklend CBD

Objavljeno: 08:15h

Tri osobe su stradale u pucnjavi na gradilištu u centralnom poslovnom okrugu Oklenda na Novom Zelandu, saopštila je policija.

Jedna od te tri osobe je i napadač, a još šest osoba, uključujući policajce, povređeno je. Premijer Kris Hipkins rekao je da se napad ne smatra terorističkim aktom.

Kako prenosi Dejli mejl, naoružani muškarac upao je na gradilište u okrugu Oklend CBD uoči prve utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu za žene.

Gradonačelnik Vejn Braun rekao je da se to "užasna stvar desila" u njegovom gradu. Kako dalje navode strani mediji, muškarac je bio naoružan sačmaricom.

Pucnjava se dogodila nekoliko sati pre nego što bi grad trebalo da bude domaćin prve utakmice Svetskog prvenstva u fudbalu za žene. Sve osoblje FIFA-e i fudbalski timovi su bezbedni. FIFA je izrazila "najdublje saučešće" porodicama žrtava i saopštila da je u komunikaciji sa vlastima Novog Zelanda, a premijer je dodao da će se turnir odvijati prema planu.

Utakmicom između Novog Zelanda i Norveške, u gradskom parku Eden, počeće deveto Svetsko prvenstvo za žene koje organizuju domaćini Novi Zeland i Australija.

Bonus video:

02:15

PROMOCIJA U AMERICI: Lionel Mesi predstavljen kao pojačanje Majamija

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.