ŠOKANTNA ISPOVEST POZNATOG FUDBALERA: ZLOSTAVLJAN kad je imao 6 godina, sa 7 počeo da PUŠI, a sa 8 da DILUJE DROGU!
Dele Ali, Foto: Printscreen/Twitter/The Overlap

za nevericu

ŠOKANTNA ISPOVEST POZNATOG FUDBALERA: ZLOSTAVLJAN kad je imao 6 godina, sa 7 počeo da PUŠI, a sa 8 da DILUJE DROGU!

"Jedan muškarac me okačio da visim s mosta. Sa dvanaest godina sam usvojen i od tada je bilo drugačije"

Objavljeno:

Nekada jedan od najboljih fudbalera Totenhema i reprezentacije Engleske, Dele Ali, otkrio je po prvi put šokantne detalje iz svog detinjstva i odrastanja.

Razgovarajući sa Gerijem Nevilom u emisiji "The Overlap", Ali (27) je dao uvid u neke od mučnih incidenata koji su uticali i na njegov život i na karijeru, koja se u poslednjih nekoliko godina strmoglavila.

- Moje detinjstvo je nešto o čemu nisam baš toliko pričao, da budem iskren. Mislim da je bilo nekoliko incidenata koji bi vam mogli pomoći da me razumete - počeo je fudbaler Evertona pa zapanjio Nevila:

- Dakle, kad sam imao šest godina, zlostavljao me je mamin prijatelj, koji je često bio u kući. Moja mama je bila alkoholičarka, a to se dogodilo kada sam imao šest godina. Poslali su me u Afriku da se naučim disciplini, a onda su me vratili. Sa sedam sam počeo da pušim, a sa osam da dilujem drogu. Jedna odrasla osoba mi je rekla da neće zaustaviti klinca na biciklu, pa sam se vozio okolo sa fudbalskom loptom, a ispod sam imao drogu, to je bilo sa osam godina - pričao je Ali sa suzama u očima, ali tu nije bio kraj:

- Kada sam imao jedanaest, jedan muškarac, tip sa susednog imanja, me okačio da visim s mosta. Sa dvanaest godina sam usvojen i od tada je bilo drugačije – usvojila me je neverovatna porodica, kao što sam rekao, nisam mogao da tražim bolje ljude da urade ono što su uradili za mene. Ako je Bog stvorio ljude, onda su to bili oni. Bili su neverovatni, i mnogo su mi pomogli, a to je bila još jedna stvar, znaš – kada sam počeo da živim sa njima, bilo mi je teško da im se zaista otvorim, jer sam osećao u sebi, bilo je lako da me se opet otarasiš. Pokušao sam da budem najbolje dete koje sam mogao da budem za njih. Ostao sam sa njima od dvanaeste, a onda sam počeo da igram za prvi tim, profesionalno, sa 16 godina. Odatle je sve nekako krenulo.

Godine 2016. Alijeva majka Deniz je otkrila kako je njen 'ozbiljan problem sa pićem' doveo do toga da ga je dala njegovoj usvojiteljskoj porodici.

- Morala sam da ga pustim da mu pružim bolju budućnost. Emotivno, to je bilo srceparajuće, ali to je bila prava stvar - rekla je ona za The Sun.

- Imala sam ozbiljan problem sa pićem izazvan mojim nesrećnim detinjstvom. Socijalna služba me je posetila nakon pritužbi mojih komšija o tome kako odgajam svoju decu, ali mi deca nikada nisu oduzeta. Moja je odluka bila da pustim Delea da živi sa drugom porodicom. Znao sam da je to jedini način da ispuni svoj san da postane profesionalni fudbaler.

Ona je 2018. rekla za MailOnline da nije imala nikakav kontakt sa svojim sinom više od dve godine.

Dele Ali
foto: EPA/ John Walton

Ali je, dve godine pre tog intervjua, doneo odluku da koristi ime Dele na poleđini svog fudbalskog dresa, a ne svoje prezime. Mlada zvezda je rekla da ne oseća afinitet prema imenu Ali.

- Veoma je bolno što smo se otuđili, a teži deo je što ne znam zašto. Nadam se da ćemo jednog dana moći da se nađemo i da ću moći da ga zagrlim. Ne želim ništa od njega. Ne želim novac, ali bih samo želela da imam kontakt sa njim. Ja sam drugačija osoba od one koja ga je pustila da živi sa Hikfordovima. Samo želim da to vidi. Ljudi se menjaju, i ja sam se promenila - rekla je Deniz.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.