ŠĆEKIĆ KUPIO NAVIJAČE PARTIZANA ZA SVA VREMENA: Crnogorac ni sekund nije razmišljao
Aleksandar Šćekić u dresu Partizana, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

kapa dole!

ŠĆEKIĆ KUPIO NAVIJAČE PARTIZANA ZA SVA VREMENA: Crnogorac ni sekund nije razmišljao

Nije imao dilemu kada je stigla ponuda crno-belih

Objavljeno: 11:14h

Crnogorski fudbaler Aleksandar Šćekić se vratio u Partizan, a ono što će navijači sigurno ceniti je to što je raskinuo ugovor sa bivšim klubom i to na svoju štetu.

Šćekić je u januaru prošle godine otišao u poljsko Zaglembje, potom je igrao za Dibu u UAE i izraelski Hapoel Haifu, iz koje se vratio u Humsku.

O tome kako vidi sebe u drugom mandatu, kakav ima odnos prema mladim igračima, ali i daljim planovima, Śćekić je pričao za zvaničan sajt kluba.

Šćekić slavi gol
Šćekić slavi golfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

- Kao što navijači znaju, sve što budem imao – daću. Moj zadatak i cilj je i da mlađe momke, koji su tu, uvedem u tim i da ih zajedno sa otalima izvedem na pravi put.

Od poslednje utakmice koju je odigrao u crno-belom dresu prošlo je više od godinu i po dana, a kako kaže za TV Partizan, nije imao dilemu kada je stigla ponuda Partizana. - Najveću želju i motivaciju sam imao dok sam bio u Partizanu. Tako je i sada. Čim sam dobio poziv od uprave Partizana, odmah sam prihvatio i tražio raskid ugovora u Izraelu, na svoju štetu, samo da bih došao ovde. Imam najviše motivacije, želje i volje za dokazivanjem, borbe na terenu kada sam u ovom dresu. Na kraju, to sve daje želju i da pokušamo da osovojimo neki trofej.

Defanzivni deo tima iz Humske naredne sezone mogao bi da čini tandem Šćekić - Belić. - Kristijan je mlad igrač. Gledao sam svaku utakmicu Partizana i sviđa mi se kako izgleda. Agresivan je, a ja kao iskusan pored njega, daću mu par saveta, pomoći ću mu. I on će sa druge strane meni.

Da li postoji razlika danas u odnosu na period kada je prvi put došao u Partizan?

Aleksandar Šćekić
Aleksandar Šćekićfoto: Starsport©

- Kada sam došao u Partizan prvi put bio je loš period. Bilo je dosta oscilacija, tada smo završili kao treći u prvenstvu. Prošao sam taj težak period. Sada ponovo dolazim u trenutku kada nije sve idealno. Možda nisu sve ni fudbalske stvari, nego i van, atmosfera, druženje – to je suština da bi došlo do boljitka.

Period između dva mandata u Humskoj proveo je u Poljskoj, na Arabijskom poluostrvu i Izraelu. - Poljska je, što se tiče fudbala, najbolja zemlja u kojoj sam bio. Arabija i Izrael nisu baš, u fudbalskom smislu, profesionalni kako želim da bude. To je i razlog zbog kojeg sam otišao".

Šta ga veže za Partizan i dodatno motiviše? - Za Partizan me veže sve! Teleoptik i svlačionica, stadion, sam izlazak na teren i svaki put jedva čekam trening i utakmicu. Dosta igrača je priključeno iz omladinske škole, moramo imati strpljenja za njih, a ciljevi su zaista uvek najveći.

Koliko je od pomoći iskustvo koje je stekao u prethodnom periodu, igrajući za reprezentaciju Crne Gore? - Iskustvo igranja u reprezentaciji i igranja protiv ostalih nacionalnih timova daju dodatnu dozu samopouzdanja i iskustva, što pomaže, mnogo.

Šćekić ima i posebnu želju kad je u pitanju Partizan. - Moja želja je da završim karijeru u Partizanu i nadam se da ću je završiti ovde.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.