HRVAT SE POZDRAVLJAO SA TADIĆEM, HOLANĐANIN MU REKAO DA JE 'PREVIŠE RUŽAN': Štoper Hrvatske ga tužio i - IZGUBIO!
Domagoj Vida (drugi zdesna), Foto: EPA/Abedin Taherkenareh

osveta

HRVAT SE POZDRAVLJAO SA TADIĆEM, HOLANĐANIN MU REKAO DA JE 'PREVIŠE RUŽAN': Štoper Hrvatske ga tužio i - IZGUBIO!

Očigledno mu jednu stvar nikad neće oprostiti

Objavljeno:

Danas svako može da nađe način da javno iskaže svoje mišljenje, makar putem društvenih mreža, a poznate ličnosti se tako često nađu na tapetu i budu meta najrazličitijih uvreda.

Međutim, odgovornost je svakako veća ako sportski komentator javno uvredi nekoga.

Baš to se desilo Domagoju Vidi još u novembru 2021. godine pred početak utakmice između Bešiktaša i Ajaksa, koju je turski tim izgubio rezultatom 2:1.

Vida, koji je tada bio kapiten Bešiktaša, krenuo je da razmeni klupske zastavice sa kapitenom Ajaksa i reprezentativcem Srbije, Dušanom Tadićem.

U tom trenutku kamera je zumirala odbrambenog fudbalera, a poznati holandski komentator Sird de Fos se "neslano" našalio.

- Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra - izjavio je tada De Fos.

Utakmica se inače igrala u ranijem terminu, od 18:45.

Ovaj komentar De Fosa je izazvao veliku pažnju u svetu fudbala, ne samo u Hrvatskoj i Holandiji. Vida, sada fudbaler AEK-a iz Atine, tužio je pomenutog komentatora i potraživao odštetu od 5.000 evra.

Holanđanin se na sudu branio da je koristio slobodu izražavanja i da nije želeo da uvredi fudbalera. Na iznenađenje svih, sud je presudio u korist komentatora uz obrazloženje da je sporne reči izgovorio u nameri da budu smešne.

- Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna, ali ipak je samo šala - navodi se u presudi.

Domagoj Vida
foto: Printscreen

Hrvatski mediji ističu da je ovo osveta komentatora Vidi. Naime, De Fos je 7. decembra 2011. godine prenosio malo je reći sumnjivu utakmicu između Dinamo Zagreba i Olimpik Liona koju je francuski tim dobio rezultatom 1:7, iako je Dinamo poveo, a na poluvremenu bilo 1:1.

Lion je u nastavku dao šest lakih golova, i dostigao potrebnu gol-razliku da nadmaši Ajaks koji je istovremeno uz veliku sudijsku nepravdu izgubio od Real Madrida i tako ostao bez osmine finala.

Ostao je upamćen detalj sa meča na "Maksimiru" kada Vida namiguje Bafatembiju Gomisu, posle jednog od njegova četiri pogotka. Štoper kao da je želeo da poruči napadaču koji ga je požurivao da je sve pod kontrolom i da imaju vremena da stignu do željenog rezultata.

Tako su to bar protumačili u holandskim medijima a Vida je nazvan "namigujući Hrvat" i postao je omražen među navijačima Ajaksa.

Bonus video:

00:10

Anastasija Ražnatović se vratila na Instagram, odmah se obratila Gudelju

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.