PIKSIJU SE OVO NIKADA NIJE DESILO U KARIJERI: Selektor Srbije ima poruku za Krstajića i Bugare!
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

raspoloženje na nivou

PIKSIJU SE OVO NIKADA NIJE DESILO U KARIJERI: Selektor Srbije ima poruku za Krstajića i Bugare!

Dragan Stojković Piksi spreman za okršaj u Razgradu

Objavljeno: 17:21h

Fudbalska reprezentacija Srbije gostuje selekciji Bugarske u Razgradu utorak od 20.45 u kvalifikacijama za EURO 2024.

Posle dve utakmice "orlovi" imaju maksimalnih šest bodova, dok Bugari iz tri odigrana susreta imaju samo jedan osvojen bod i nalaze se na poslednjem mestu na tabeli.

Selektor Dragan Stojković Piksi ističe dobro raspoloženje po dolasku u Razgrad.

- U dobrom smo raspoloženju došli u Razgrad, drago mi je što smo ovde, na novom lepom stadionu, lepom gradu. Kadrovske probleme nemamo, svi igrači su na dispoziciji- rekao je Stojković.

Ko će nastupiti u prvom timu sutra?

- Igraće tim za koje smatram da mogu da igraju.

Stojković kaže da neće i ne sme da bude potcenjivanja.

Jovanović i Joveljić
Jovanović i Joveljićfoto: fss.rs

- Nema potcenjivanja što se tiče bugarske reprezentacije, ja imam veliki respekt prema njima, vrlo su mladi i željni da se dokazuju. Moramo da budemo vrlo obazrivi, sa punim respektom. Tako ćemo se ponašati - rekao je selektor, pa nastavio:

- Bugarski tim ima nekoliko odličnih igrača, prvo mislim na Despodova, Ilijeva, to su sve odlični igrači. Onaj ko ih potceni, imaće problem.

Vremenska zona nije problem.

- Mislim da je 21. Nije to problem, jedan sat gore-dole, to je sve normalno.

Komentarisao je i Mladena Krstajića, koji sedi na klupi Bugarske, a bivši je selektor Srbije.

- Prvi put se dešava u karijeri. Mladen Krstajić je moj veliki prijatelj, pravi trener, naravno da i bugarski tim i on imaju problema, nisu dobro startovali, učiniće sve da dođu do rezultata. Bićemo vrlo oprezni. Sutra ćemo biti sportski neprijatelji, a posle utakmice ćemo i dalje ostati veliki prijatelji.

Mladen Krstajić
Mladen Krstajićfoto: Starsport©

Piksi ističe da će ovaj meč biti treće finale za njega u ovim kvalifikacijama.

- Pre nego što smo krenuli u kvalifikacije, svaka utakmica za nas će biti finale. Sutrašnja utakmica protiv Bugarske je finale broj tri. Prva dva finala smo rešili u svoj korist, želimo da nastavimo u tom ritmu. Na terenu će se videti šta su prednosti, a šta mane. Mi ćemo se truditi da pokušamo da naš stil igre bude taj koji je dominantan i koji će nam doneti prednost. Na kraju krajeva, želeći da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer smo u Razgrad došli da pobedimo, ali neće biti lako u svakom slučaju.

- Moj prvi zadatak je da reprezentaciju Srbije spremim najbolje što mogu. I to je moj prioritet. Kao neko ko brine o igri i o rezultatu. Koncentrisan sam na moj deo posla. To šta drugi trener radi, to je čisto informacija i analiza, ali ne ulazim mnogo u to. Naravno da znam kako protivnik i sa čime raspolaže, sa čime trenira. Moram da upoznam igrače sa tim. Bitno je da imaju tačne informacije, da li će biti rotacije ili ne.

Srbija će u Bugarskoj nastupiti bez trojice prvih napadača, Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića i Luke Jovića.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: EPA/Christian Bruna

- Da, u odsustvu naših najboljih napadača, mi moramo da pronađemo rešenje u napadu i pronaći ćemo ga. Jedan od njih dvojice će početi, Jovanović ili Joveljić. Ja sam siguran da će jedan od njih početi - odgovorio je Piksi, pa zaključio:

- A možda će i obojica početi.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.