VELIKA POBEDA ZA MALU SOFIJU! Beogradski niželigaži završili sezonu na najlepši način - HUMANOM akcijom (FOTO)
Fudbaleri Miljakovca i Rekreativa 011, Foto: FK Miljakovac

svaka čast

VELIKA POBEDA ZA MALU SOFIJU! Beogradski niželigaži završili sezonu na najlepši način - HUMANOM akcijom (FOTO)

Viđene su prelepe scene zajedništva na stadionu Rakovice, i u jednom momentu su zajedno na terenu bili i igrači i navijači ekipa, zajedno sa malom Sofijom i njenim roditeljima

Objavljeno:

Danas je na stadionu Rakovice odigrana humanitarna utakmica između FK Miljakovac i FK Rekreativo 011 koja je bila posvećena četvorogodišnjoj Sofiji Rajić koja ima dijagnozu cerebralne paralize.

Akciju je zajedno sa svojim navijačima podržao i FK Rakovica i prodajom suvenira sva tri kluba sakupljeno je 126.011 dinara.

Veliki broj navijača odazvao se pozivu beogradskih niželigaša i popunio tribinu, ali i kutiju za donacije, što je danas bilo najbitnije.

1 / 5 Foto: FK Miljakovac

Viđene su prelepe scene zajedništva na stadionu Rakovice, i u jednom momentu su zajedno na terenu bili i igrači i navijači ekipa, zajedno sa malom Sofijom i njenim roditeljima.

Sofija Rajić je hrabra devojčica koja je rođena u 29. nedelji sa samo 1.120 grama, a na Institutu za neonatologiju je boravila 93 dana.

Sofija Rajić
foto: FK Miljakovac

Trenutno ide na fizikalne terapije i terapijsko jahanje, a bila je na operaciji Fibrotomia po Ulzibatu koja joj je mnogo pomogla. Njoj je predloženo lečenje u poliklinici “Glavić” u Hrvatskoj na Lokomatu.

Njena porodica je kazala da su do sada lečenje plaćali sami, ali da im je sada potrebna mala pomoć velikih ljudi, kako bi Sofija samostalno mogla da napravi prve korake.

Evo kako možete pomoći Sofiji:

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001515660-41

Uplatom na devizni račun:

160-6000001516803-07

IBAN:

RS35160600000151680307

SWIFT:

DBDBRSBG

Humanitarna utakmica je organizovana u okviru projekta “Edukacija navijača u nižim fudbalskim ligama Beograda o važnosti fer pleja i posledicama nesportskog ponašanja na fudbalskim terenima” koji se podržan od strane Gradskog sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda.

(Espreso/FK Miljakovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.