MILIJAŠ O BAHARU, BORJANU I KATAIJU: Što pre treba da se probudiš... Klub je njima sigurno dao više!
Nenad Milijaš, Foto: Printscreen/YouTube/Miljanov korner

analiza zvezdine legende

MILIJAŠ O BAHARU, BORJANU I KATAIJU: Što pre treba da se probudiš... Klub je njima sigurno dao više!

Što se tiče hrabrosti, sigurno jeste velika hrabrost i to ne može niko da ospori - kaže nekadašnji plejmejker Crvene zvezde o potezima novog trenera

Objavljeno: 09:22h

Novi trener FK Crvena zvezda brzo se bacio na posao. Barak Bahar ima svoju viziju i sistem igre, ali i igrače na koje računa da sve zamisli sprovode na terenu.

Čini se da je u sadašnjem sasatvu šampiona Srbije dosta onih koji se ne uklapaju u ideje Izraelca, a prvi je vest o tome dobio ni manje ni više nego kapiten Milan Borjan.

Nije to dobro prihvatio golman Zvezde, spekuliše se da Bahar ne želi ni Aleksandra Kataija u prvom timu, a nekadašnji kapiten i pomoćni trener crveno-belih, Nenad Milijaš, u emisiji "Miljanov korner" govorio je o najnovijim dešavanjima u Ljutice Bogdana.

Najpre je dao svoje viđenje angažovanja Baraka Bahara.

- Mogu da pričam što se tiče Makabija. Došao je u mnogo veći klub nego što je Makabi, gde je mnogo veći pritisak. Čim je pozvan ovde i čim je došao ovde to je uspeh i napredak. Sigurno će mu biti teško, ali to je njegovo, on zna šta radi. Ja sam siguran da će mu svi u klubu pomoći da bude što lakše i bolje jer je svima isti cilj. Nadam se da će stići do toga. Makabi je imao brzinu, dobar kontranapad, vodilo se računa o prekidima... - rekao je Milijaš.

Barak Bahar, FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Svim potencijalno otpisanim igračima kod Bahara, Milijaš je poručio da se izbore za mesto kod novog trenera.

- Ima dosta igrača koji su u Crvenoj zvezdi uspeli da osvoje sve trofeje prethodnih godina i jedan od njih je Milan. On je stvarno dao mnogo Zvezdi, negde možda i najviše. Kapiten koji je odrađivao svoj posao, posebno u velikim utakmicama u Evropi. Ali, to je odluka trenera, to je surovi profesionalizam. Sigurno je Milan Borjan jako bitan član u klubu, u svlačionici, navijači se poistovećuju... Sada kad bismo pitali malu decu koga znaju od igrača Crvene zvezde, svi znaju golmana možda i više nego igrače. To je hrabar potez trenera i pokazuje da on zna šta hoće. Milan je profesionalac koji mora to da prihvati, koji ima ugovor u Crvenoj zvezdi i na njemu je da radi i dokazuje se, da pokuša da se vrati. Nikome nije prijatno da čuje. Svako hoće da igra, posebno ako si kapiten, ko je toliko godina tu. Što pre treba da se probudiš i da vidiš na koji način ćeš da se boriš dalje - poručio je bivši plejmejker.

Milan Borjan, Aleksandar Katai
foto: Starsport©

A kada je reč o Kataiju i da li bi taj potez Bahara bio posebno hrabar:

- Aleksandar Katai je majstor, neko ko je dao mnogo golova, možda je rešio najviše utakmica u prethodnom prvenstvu. Opet, to su vesti, ajde da sačekamo da vidimo kad počne. Sve su to stvari koje su velike, to su velike promene, ali novi je trener, novo takmičenje, nova godina. Sve su to stvari koje mogu da se dese. Što se tiče hrabrosti, sigurno jeste velika hrabrost i to ne može niko da ospori. Što se tiče da li je to dobro ili ne, kao i za sve u Crvenoj zvezdi sude rezultati. Ako budu dobri rezultati normalno je da se brzo zaboravi jer je Crvena zvezda klub mnogo veći od bilo kog pojedinca koji je ikad bio tu. Najbitnije je da Crvena zvezda ima rezultat i da su navijači zadovoljni! Svi ti pojedinci koje smo nabrojali, koji su tu ili koji će doći - klub je veći od njih. Sigurno je klub dao njima više jer je toliko velik nego što oni mogu da daju Zvezdi. A svako se trudi da daje što je više moguće - zaključio je Nenad Milijaš.

Bonus video:

00:14

Promocija Baraka Bahara za novog trenera Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.