KATALONCI U PROBLEMU: UEFA izbacuje Barselonu iz Evrope?
Fudbaleri Barselone, Foto: EPA/TONI ALBIR

SLUČAJ NEGREIRO

KATALONCI U PROBLEMU: UEFA izbacuje Barselonu iz Evrope?

Dvoje inspektora koji su radili na slučaju zaključili su da je šampion Španije "prekršio zakone Evropske fudbalske unije" i da zbog toga mora biti sankcionisan

Objavljeno: 18:21h

"Slučaj Negreira" skupo će koštati katalonski klub, dvoje inspektora pri evropskoj fudbalskoj federaciji utvrdili nedela Barselone u ovo priči.

Žan Samuel Leuba i Mirjam Koler Trunc su inspektori koje je Disciplinsko telo UEFA 23. marta ovlastilo da ispitaju "slučaj Negreira", a oni su, posle pregledanih dokaza, došli do zaključka da Katalonci moraju snositi posledice.

Predlažu izbacivanje Barse iz Evrope na jednu sezonu, prenosi španski ABC.

Dvoje inspektora koji su radili na slučaju zaključili su da je šampion Španije "prekršio zakone Evropske fudbalske unije" i da zbog toga mora biti sankcionisan.

Po Barsu, posebno je inkriminišući izveštaj švajcarske inspektorke (Trunc), koja je utvrdila da je u spisima videla dokaze o tome da je Barselona uticala na ishode utakmica.

Stadion Barselone
Stadion Barselonefoto: EPA/Alejandro Garcia

U katalonskom klubu, kako navodi španski portal, još uvek nisu dobili na uvid izveštaj UEFA inspektora, jer on nije kompletiran.

Prema navodima madriskog lista As, inspektori su posle prečešljane dokumentacije i uvida u slučaj Negreira, od Barselone zahtevali da odgovori na još nekolicinu pitanja, te će tek nakon toga biti kompletiran izveštaj i biti doneta konačna odluka.

UEFA će imati poslednju reč u ovom slučaju.

Podsetimo, Barselona je optužena da je više godina isplaćivala nekadašnjeg visoko pozicioniranog funkcionera u sudijskoj organizaciji La Lige Hose Mariju Enrikeza Negreiru. U pitanju je višemilionski iznos.

Španski mediji su se takođe bavili posledicama po Barsu i mogućim ishodima u ovom slučaju.

Prvi je da kazne uopšte neće biti i da će Barselona nesmetano igrati Ligu šampiona naredne sezone, drugi je privremena suspenzija dok španski sud ne bude doneo odluku o tome da li će podići optužnicu i treći je izbacivanje kluba iz Evrope za narednu sezonu.

Barselona je već stekla pravo igranja u Ligi šampiona, međutim UEFA ima pravo da uloži veto na učešće Katalonaca u elliti ukoliko odluči da sankcioniše klub.

Evropska fudbalska unija ima rok do 12. juna da imenuje klub koji bi zamenio Barsu u Ligi šampiona.

Bonus video:

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.