LEGENDA NAPUŠTA MARAKANU, ALI VRATIĆE SE! Navijači Zvezde slušaju reči Milijaša sa knedlom u grlu
Milojević i Milijaš, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

emotivno

LEGENDA NAPUŠTA MARAKANU, ALI VRATIĆE SE! Navijači Zvezde slušaju reči Milijaša sa knedlom u grlu

Verni vojnik crveno-belih će se vratiti kada bude spreman

Objavljeno: 13:25h

Počinje nova era na "Marakani", a nju će pored odlaska trenera Miloša Milojevića označiti i odlazak legendarnog Nenada Milijaša.

Proslavljeni as je bio saradnik Miloša Milojevića, Dejana Stankovića i Vladana Milojevića.

Njegova najveća želja je da se u Ljutice Bogdana vrati na velika vrata i kao prvi trener povede voljeni klub u nove pobede.

- Naravno da mi je želja da se jednog dana vratim u Crvenu zvezdu. Rekao sam mnogo puta da je svaka cigla Marakane i svaki delić Zvezde za mene kao porodična kuća Milijaša. Nadam se da ne zvučim pretenciozno ali jednostavno moja emocija je takva. Samim tim je logično da sebe jednog dana vidim i kao šefa struke Crvene zvezde. Ipak, želim da se to dogodi u pravom trenutku, da ne izgubimo Zvezda i ja jedno drugo. Tajming je važan na terenu ali i van terena. Srešćemo se Zvezda i ja ponovo, to je sigurno, a do tada "viđaćemo" se na zapadu svaki drugi vikend- rekao je u intervjuu za Mozzart Sport Nenad Milijaš.

Nenad Milijaš
Nenad Milijašfoto: Starsport / Peđa Milosavljević

Bio je deo velikih uspeha na Marakani, kao igrač, ali i kao pomoćnik.

- Ako bismo detaljno analizirali malo nam je jedan intervju kada govorim o šefovima. Vladan, Dejan i Miloš su svako za sebe specifični i drugačiji. Kod Milojevića je moj prelazak iz kopački u trenerku tek počeo i sve mi je bilo novo, drugačije, sve je bilo za „zapisivanje“ i trenersko odrastanje. Sa Dejanom je bilo kao sa bratom, maltene smo odrasli zajedno ali je zato ta emocija i podizala nivo saradnje, odnosa, odgovornosti. Ta faza je bila teška i zbog korone, igranja bez publike kad nam je energija publike bila potrebna. Miloš je opet drugačija priča, tu sam nekako bio najbliži samostalnom radu. Nakon što sam „prohodao“ tu sam već trenerski počeo da „trčim“. U svakom slučaju pobednička nit se provlači kroz sve te godine sa tri različita „šefa“.

- Jedna reč koja opisuje oba mandata je šampionski. Mislim da su i Dejan i Vlada mnogo pomogli da klub ode korak iznad, da se podigne lestvica i da navijači godine sa njima dvojicom zapamte kao šampionske. Na to se svakako nadovezao i mandat Miloša Milojevića koji jeste bio nakraći ali je na kraju bio takođe šampionski. Upisana je dupla kruna i izborena Liga šampiona, istorijska godina svakako. Lep je osećaj, kao kod kuće. Svaki kvadrat Marakane, terena, svlačionica, Omladinske škole mi je kao dnevna soba. Zato su i trofeji sa Zvezdom posebni i svaki je emotivno težak za mene. Ispostavilo se da sam kao trener u Zvezdi nastavio sa igračkim navikama. Bilo je i teških momenata, ali svakako su uspesi i trofeji mnogo dominatniji u mojim uspomenama sa Zvezdom.

Nenad Milijaš
Nenad Milijašfoto: Starsport©

Njegova trenerska filozofija je formirana...

- Teško je objasniti ga u intervju kako želim da mi ekipa igra. Fudbal su golovi, fudbal su apaluazi publike, uzbuđenja i mašta. Ipak, teško je u svakoj ekipi u svakom trenutku sprovesti u delo to uživanje u fudbalu, jer danas je takmičenje i borba za svaki bod prioritetna praksa u fudbalu. Zato već sada znam da će moj stil fudbala biti prilagođen ekipi sa kojom raspolažem kao i uslovima odnosno klubu u kojem se nalazim. Moderan trener mora da se prilagođava i mora da oseća sredinu i atmosferu u kojoj radi.

Koje ekipa voli Nenad Milijaš da gleda?

- Nemam omiljene ekipe za gledanje ali imam omiljeno prvenstvo. Premijer liga. Volim svaku utakmicu jer svaka ima kvalitet, neizvesnost i draž. Uvek može nešto da se vidi, možda i nauči.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.