"AKO SAM JA PROBLEM, TO JE LAKO REŠITI!" Igor Duljaj sumirao Partizanovu košmarnu sezonu (FOTO)
Igor Duljaj na utakmici Partizana i Voždovca, Foto: Starsport©

"BIĆE SASTANAK"

"AKO SAM JA PROBLEM, TO JE LAKO REŠITI!" Igor Duljaj sumirao Partizanovu košmarnu sezonu (FOTO)

Oko moje budućnosti ćemo videti sledeće delje. Da li neko može da bude zadovoljan sa četvrtim, trećim, drugim mestom? Ne... Ako postoji moja odgovornost, ja sam spreman da je prihvatim, rekao je trener crno-belih

Objavljeno:

Igor Duljaj, trener Partizana, sumirao je košmarnu sezonu crno-belih uz utiske o utakmici sa Voždovcem, poslednoj u Superligi Srbije.

- Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Posle prva dva gola, imali smo šanse da damo i treći i četvrti. Igrali smo protiv najmlađeg tima u ligi, to mora da se poštuje. Oni žele da igraju, da nastave tim putem. U drugom poluvremenu sam ubacio mlade, da vidim kako mogu da izgledaju, da ih uporedim sa momcima iz Voždovca. Ali rivali imaju prakse, a naši nisu imali sreću da odigraju dosta utakmica. Ovom prilikom čestitam Stjepanoviću na debiju. Pohvalio bih Voždovac, sedam mladih u prvih 11 - rekao je Duljaj.

Naravno, nije zadovoljan celokupnim učinkom.

- Jedan ciklus je završen, nekoliko puta sam ponovio da ne možemo da budemo zadovoljni da budemo četvrti, treći, drugi... Partizan teži da bude prvi, ovo što se dogodilo se dogodilo. Videćemo sledeće nedelje dublju analizu, posle toga ćemo videti kako i šta dalje.

Janko Jevremović (desno), jedan od momaka koji je dobio šansu
Janko Jevremović (desno), jedan od momaka koji je dobio šansufoto: Starsport©

Da li bi nešto bilo drugačije da je došao ranije?

- Prošlost ne mogu da vratim. Da sam došao ranije možda bi nešto bilo drugačije, možda i ne bi, ali činjenica je da smo u dosta utakmica imali nepovoljnije rezultate u odnosu na prikazanu igru, stvarali smo dosta šansi.

Igor Duljaj na utakmici Partizana i Voždovca
Igor Duljaj na utakmici Partizana i Voždovcafoto: Starsport©

Pohvale su otišle na račun mladih igrača.

- Ja bih uvek voleo i uvek sam apostrofirao da volim mlade igrače, dobre igrače. Ti mladi igrači treba da rastu sa iskusnim igračima koji će umeti da ih vode. I mi kada smo ulazili u Partizan imali smo starije koji su nas učili šta je Partizan, kako treba da se poštuje klub, kako treba da se ponašamo.

Mihajlo Petković (desno), jedan od momaka koji je dobio šansu
Mihajlo Petković (desno), jedan od momaka koji je dobio šansufoto: Starsport©

Iako su pravili greške, Igor im ne zamera

- Stjepanović je odigrao sasvim dobro, videla se želja i kod Baždara i Petkovića. Pravili su neke male greške koji nisu morali, ali to je mladost, ja im ne zameram. Moraju što pre da promene nešto u svojoj glavi.

Svestan je da je bilo pada u igri na kraju.

- Veoma prosto. U pitanju su mladi igrači koji nisu imali minutažu ranije i prostor...

Samed Baždar na utakmici Partizana i Voždovca
Samed Baždar na utakmici Partizana i Voždovcafoto: Starsport©

A potom je progovorio o svojoj budućnosti.

- Oko moje budućnosti ćemo videti sledeće nedelje. Biće sastanak, dobra analiza. Da li neko može da bude zadovoljan sa četvrtim, trećim, drugim mestom? Ne... Nama je da znamo u kojim smo bili okolnostima, ne postoji alibi. Ako postoji moja odgovornost, ja sam spreman da je prihvatim. Ako sam ja problem, to je lako rešiti - zaključio je Duljaj.

Bonus video:

00:15

Grobari pevaju Aufiderzen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.