PRETNJA ILI AMBICIJA? Trener Čukaričkog citirao Željka Obradovića pred finale sa Zvezdom!
Dušan Kerkez, Foto: Starsport©

pun samopouzdanja

PRETNJA ILI AMBICIJA? Trener Čukaričkog citirao Željka Obradovića pred finale sa Zvezdom!

Tim sa Banovog brda ima priliku za drugi trofej u klupskoj istoriji

Objavljeno: 11:58h

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da je Crvena zvezda favorit u finalu Kupa, ali da njegova ekipa ima pravo da se nada i veruje u osvajanje trofeja.

Meč se igra u četvrtak od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić".

- Praznik fudbala, tako bi to trebalo da bude, finale Kupa. Sigurno da je Zvezda favorit zbog svega urađenog ove sezone i zadnjih godina. Čestitam im na tituli, ali to ne umanjuje naš učinak ove sezone i naš uspeh. Imali smo priliku da sve Kup utakmice igramo na strani, čak i finale, i pokazali smo na svim utakmicama da smo sa razlogom u finalu. Sve smo pobedili i nismo primili gol - rekao je Kerkez na konferenciji za novinare.

Zvezda je do sada osvojila 26 titula u Kupu, dok je Čukarički jedini trofej osvojio 2015. godine.

Crvena zvezda - Čukarički
Crvena zvezda - Čukaričkifoto: Starsport©

Kerkez je dodao da njegovu ekipu sada očekuje najveće iskušenje.

- Ali ja uvek kažem to je jedna utakmica, borimo se za trofej, autsajderi smo, ali mislim da ćemo dati mnogo bolje izdanje nego u ovim utakmicama sa Zvezdom do sada u prvenstvu. Raduje me što igramo pred sigurno velikim brojem gledalaca i to treba da bude praznik i naravno nek pobedi bolje. Mi ćemo dati sve od sebe, svi koji izađu na teren daće sve od sebe, jer ovakve prilike se možda dešavaju jednom u životu. Zašto ako imate šansu i jedan mali promil šanse, ne dati sve od sebe i probati osvojiti trofej - istakao je on.

Kerkez, koji je sa AEL-om iz Limasola 2019. godine osvojio kiparski Kup, rekao je da je jedino želja uvek ista, bez obzira u kojoj se zemlji igralo finale.

- Mene sutra interesuje samo da ostvarimo rezultat, igra je najmanje bitna. U kojoj god zemlji se borite za trofej, za Kup, to je specifično. Ja verujem da će svi uživati i daj bože da mi se ponovi ono što mi se desilo - ocenio je on.

FK Crvena zvezda, FK Čukarički
foto: Starsport©

Trener kluba sa Banovog brda dodao je da od igrača traži da sutra igraju bez straha i umora, citirajući trenera košarkaša Partizana Željka Obradovića.

- Umor je samo u glavi - istakao je Kerkez.

Kapiten Čukaričkog Marko Docić ocenio je da ekipu očekuje najteža utakmica u dosadašnjem delu sezone.

- Borili smo se za to celu godinu, kroz taj Kup da dođemo do samog finala. Ono šta ja mogu da kažem ispred svojih saigrača je da oni jedva čekaju da izađu na teren i uživaju u toj utakmici. Neće nam biti lako ni malo, jer je ispred nas najbolji tim u Srbiji i ekipa koja na svom terenu posebno igra odličan fudbal. Želim da pozovem sve navijače da dođu u što većem broju i podrže nas kako bi ostvarili sutra pobedu i zaokružili celu sezonu na najbolji način - rekao je Docić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.