DA LI BI ZVEZDA PROŠLA KAO ŠTO JE REAL? Prosinečki uporedio šampione iz '91. i Gvardiolin Siti: "Tvrdim..."
Robert Prosinečki, Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

robijev sud

DA LI BI ZVEZDA PROŠLA KAO ŠTO JE REAL? Prosinečki uporedio šampione iz '91. i Gvardiolin Siti: "Tvrdim..."

Robi je otkrio i ko je za njega najbolji fudbaler svih vremena

Objavljeno: 13:47h

Legendarni fudbaler a posle i trener Crvene zvezde, Robert Prosinečki, u intervjuu za UNA World je naširoko pričao o svojim danima na "Marakani", ali i trenutnom stanju u evropskom fudbalu.

Glavna tema ovih dana je način na koji je Mančester Siti demolirao veliki Real Madrid i izborio plasman u finale Lige šampiona, a bivšeg člana reprezentacija Jugoslavije i Hrvatske novinar je upitao da li bi slično prošao i čuveni šampionski sastav Zvezde i 1991.

- Mislim da ne bi bilo 4:0 za njih, ma ne bi, sigurno. Fudbal jeste evoluirao, međutim, tvrdim ti da bi 90 odsto igrača koji su nastupali devedesetih godina moglo da igra i sada. Malo bi se više pazili, više trenirali, vodili računa o prehrani, vitaminima, svemu što ide uz to. Jer, fudbal se još uvek igra loptom. Nije došla neka druga stvar.

FK Mančester siti
foto: Nigel Keene/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Siti će biti favorit i u finalu protiv italijanskog Intera. Robi se slaže s tim.

- Po svemu sudeći, prvak će biti Mančester. Zbog toga kako je igrao celu godinu, kakvu formu trenutno ima, igrački kadar, trenera Pepa Gvaridole koji je evidentno sve to posložio. Posle dve godine u kojima nisu uspeli, verujem da će treću ipak biti tu, na vrhu. Naravno, ne treba nimalo potceniti Inter. Puno je tu dobrih fudbalera čiji način igre ni u jednom trenutku neće odgovarati Sitiju. Ipak, Englezima dajem prednost - istakao je Prosinečki.

Titula u Bariju, Bari 1991, Fk Crvena Zvezda
foto: Profimedia

A ko je za njega najbolji svih vremena - Pele, Maradona, Ronaldo, Mesi...?

- Svi oni su fenomenalni igrači, četiri najbolja ikada. Kad pričamo o Peleu i Maradoni, Pele je napravio neke stvari koje Maradona zbog ekstremnog načina života nije. Ali, svi smo mi voljeli Dijega. Bio je genije, iako je kroz život radio neke stvari zbog kojih nije postao ikona. S druge strane, uvek sam za Mesija. Bio sam mnogo srećan kada je sa Argentinom osvojio Svetsko prvenstvo. To što mu je falilo, sada je uzeo i time dokazao da je on najbolji svih vremena - procenio je Robert Prosinečki.

Lionel Mesi
foto: Ibrahim Ezzat/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.