KAKVE VESTI: Zvezda SKORO SIGURNO u trećem šeširu Lige šampiona, ovo su joj potencijalni rivali!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

OVO BI BILO SJAJNO

KAKVE VESTI: Zvezda SKORO SIGURNO u trećem šeširu Lige šampiona, ovo su joj potencijalni rivali!

Crveno-beli su prethodnih sezona dobrim rezultatima u Evropi sakupili veliki UEFA koeficijent, pa će u žrebu za elitno takmičenje najverovatnije biti u trećem šeširu

Objavljeno: 17:26h

Fudbaleri Crvene zvezde osvajanjem Superlige Srbije izborili su direktno mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Crveno-beli su prethodnih sezona dobrim rezultatima u Evropi sakupili veliki UEFA koeficijent, pa će u žrebu za elitno takmičenje najverovatnije biti u trećem šeširu.

Srpskom šampionu pogodovalo je to što je Milan ispao iz Lige šampiona, pa je to Zvezdi donelo jedno mesto pomeranja na gore među učesnicima u Ligi šampiona, jer mora da se desi pravo čudo, pa da Italija ima pet predstavnika u elitnom talmičenju.

Ovim pomeranjem anulirano je to što će se Lajpcig skoro sigurno naći na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Beogradski crno-beli su Zvezdinini najljući rivali, ali jedni drugi crno-beli, oni iz Njukasla, su obradovali velikana sa Marakane.

"Svrake" su pobedom nad Brajtonom od 4:1 sačuvali treću poziciju i teško će ispasti iz TOP 4, pošto dva kola pre kraja imaju četiri boda više od petoplasiranog Liverpula.

Fudbaleri Njukasla
Fudbaleri Njukaslafoto: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Da bi Zvezda i definitivno obezbedila mesto u trećem šeširu, potrebno je da Njukasl izbori Ligu šampiona, da Inter ne osvoji LŠ i padne ispod četvrtog mesta u Italiji, kao i da Sparta osvojili titulu u Češkoj, što je veoma izvesno, pošto tri kola pre kraja ima pet bodova viška u odnosu na gradskog rivala Slaviju.

Srpski klub bi mogao i dodatno da napreduje, ali za to je potrebno da Šahtjor ostane bez titule u Ukrajini, kao i da joj se poklope neki rezultati u kvalifikacijama.

Ekipe poput Dinama iz Zagreba, Rendžersa, Brage, PSV-a imaju veći koeficijent od Zvezde, a do Lige šampiona moraju zaobilaznim putem preko kvalifikacija.

Mnogi šeširi su gotovo popunjeni, pa Zvezda već sada zna brojne potencijalne rivale.

Iz prvog šešira, po trenutnim projekcijama, to su: Mančester siti, Bajern, PSŽ, Barselona, Benfika, Napoli, Fejenord i osvajač Lige Evrope.

Iz drugog su to: Real Madrid, Mančester junajted, Juventus, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto.

U trećem su pored Zvezde još i sledeći klubovi: Arsenal, Šahtjor, Salcburg, Dinamo Zagreb, Rendžers, Braga i Lacio i sa njima Zvezda ne bi mogla da bude u grupi.

Iz četvrtog šešira bi joj prema projekciji na osnovu koeficijenata bili: Kopenhagen, Jang Bojs, Sosijedad, Galatasaraj, Seltik, Njukasl, Union Berlin i Lens.

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.