MATIĆU, SRBENDO! Evo šta je Nemanja uradio pred polufinale sa Bajerom, sve otkriveno dan kasnije! (FOTO)
Nemanja Matić, Foto: Joris Verwijst / AFP / Profimedia

KAKAV CAR

MATIĆU, SRBENDO! Evo šta je Nemanja uradio pred polufinale sa Bajerom, sve otkriveno dan kasnije! (FOTO)

Matić oduševio Srbiju

Objavljeno: 12:22h

Fudbaleri Rome plasirali su se u finale Lige Evrope, a srpski fudbaler Nemanja Matić će imati priliku da osvoji još jedan trofej u svojoj karijeri.

Iskusni as je odigrao dobar meč u Leverkuzenu i tako pomogao svom timu da odbrane rezultat iz svog meča. Dan kasnije, na Instagramu se oglasio i otac Predrag Popović, od kog je, kako tvrdi, srpski internacionalista tražio blagoslov pred meč sa Bajerom. On je podelio Matićevu sliku na kojoj je podigao spojena tri prsta i napisao:

- Vitezovi još uvek postoje! Zapitaće se neko, zašto poneki igrač iz Srbije diže ta 3 spojena prsta. Šta im to znači? Što to rade? A onda se novinari, posle pobede, skupe oko naših vitezova pa pitaju razna pitanja. Mi im objašnjavamo, ali njima nije jasno. Jedino što shvate je to da je to znak Boga i da mu se tako zahvaljujemo.. Ali to nije samo to i nije bas tako jednostavno. Ne mogu oni razumeti da ta tri spojena prsta spajaju sve nas gde god da smo. I da to pokazuje našu pripadnost. Da je taj znak pupčana vrpca jednih sa drugima kroz Boga. Da taj znak u sebi sadrži sve bitke naših slavnih predaka, sva ropstva, sve pobede, sva oslobođenja. Da su naši preci svoje telo osenjivali tim znakom u obliku krsta kad su jeli, pili, sekli slavski kolač, ginuli, ženili se ,molili se, čudili se, itd. Al taj znak nije samo vezan za istoriju već za budućnost jer govorimo kroz njega da krv nasih predaka jos uvek vri u nama i da nismo spremni na kraj i da u slavu Oca i Sina i Svetoga Duha , Srbin i dalje živi za buduće vreme!

Jedan od tih je i nas Nemanja Matić. Čovek koji je veče pred utakmicu tražio blagoslov Božiji od mene i koji je sinoć pokazao kako blagoslov deluje na terenu - u praksi! Samo ih je blagoslov sinoć zaštitio i odveo u finale. A Nemanja je to pokazao i pred svima se Bogu za to zahvalio. Toliko suteva a da nijedan ne uđe u gol?! Toliko napada a da nijedan ne uspe?! I u tako, za Boga, beznačajnoj igri Bog ne ostavlja one koji mu se obrate.. Božiji blagoslov neka bude na svoj Njegovoj deci koja Mu prilazi sa strahopostovanjem i potrebu ljubavi i da nas sve čuva u malim a i velikim stvarima koje život znače. Neka je slava Bogu i našim slavnim precima koji nam našu divnu veru sačuvaše da bismo je mi danas crpeći iz prošlosti imali u sadašnjosti kroz mlade vitezove širom sveta i tako dočekali zajedno budućnost! - piše u objavi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.