MILOJEVIĆU JEDNU STVAR NIKADA NISU OPROSTILI! Borio sa PREDRASUDAMA, a njegov odgovor na sve je bila ZVEZDA
Miloš Milojević, Foto: Starsport©

definitivan kraj

MILOJEVIĆU JEDNU STVAR NIKADA NISU OPROSTILI! Borio sa PREDRASUDAMA, a njegov odgovor na sve je bila ZVEZDA

Milojević već ima planove za nastavak karijere

Objavljeno: 18:16h

Crvena zvezda je ozvaničila prekid saradnje sa Milošem Milojevićem koji će "Marakanu" napustiti posle finala Kupa Srbije.

Nije bilo lako srpskom strategu da igra pod pritiskom i sa unapred određenom sudbinom, ali ostao mu je još jedan cilj do kraja mandata, a to je odbrana duple krune!

Miloš Milojević je rođen 29. septembra 1982. godine u Knjaževcu i kao fudbaler prošao je čitavu Omladinsku školu Crvene zvezde. Posle juniorskog staža, nosio je dres Timoka, Radničkog iz Obrenovca i Bežanije, da bi se potom otisnuo u inostranstvo, tačnije Island gde je sa velikim uspehom nastupao za tamošnje klubove. Igrao je za Hamar u dva navrata, Egir i Vikingur, čiji je deo stručnog štaba postao po okončanju fudbalske karijere.

Miloš Milojević
Miloš Milojevićfoto: Starsport©

Prvo je bio trener u mlađim selekcijama Vikingura, potom pomoćni trener i zatim šef stručnog štaba u periodu od 2015. do 2017. godine. Potom je šest meseci bio šef stručnog štaba Breidablika, takođe kluba sa Islanda, posle čega se otisnuo u Švedsku gde je stekao trenersku afirmaciju. Uspeo je da sa ekipom Mjalbija uđe iz treće u prvu diviziju Švedske, prvo kao pomoćnik, a zatim i kao šef stručnog štaba u sezoni kada je ekipa izborila plasman u elitni rang.

Nakon toga, dolazi u Crvenu zvezdu i postaje pomoćnik u stručnom štabu Dejana Stankovića. Ukupno godinu i po dana je obavljao tu funkciju, posle čega je preuzeo švedski Hamarbi i beležio sjajne rezultate, da bi potom seo na klupu Malmea i osvojio tamošnji kup.

Na klupu Crvene zvezde seo je 27. avgusta 2022. godine, kada je zvanično promovisan na "Marakani".

Milan Borjan, Aleksandar Katai, Miloš Milojević, Marko Gobeljić, FK Crvena zvezda
foto: Starsport

Uspeo je Milojević da izbori Ligu šampiona na dominantan način, ali čini se da ga je neuspeh u Evropi koštao dalje misije u Beogradu.

Falilo je ubedljivosti u na evropskoj sceni, ali ipak mu se ne može osporiti što je u istorijskoj sezoni doneo crveno-belima najvažniju nagradu.

Barak Bahar će najverovatnije povesti šampiona Srbije u velike pobede, a biće to potpuno drugačija trenerska filozofija.

Da li je Milojevića upravo ta filozofija koštala posl? Međutim, može se postaviti pitanje da li je i donela titulu koja je i bila najveći cilj ove sezone.

Dejan Stanković mu je ostavio jako težak zadatak, a staloženi strateg nije mogao da odbije klub u kome je sve počelo, iako je sam priznao da bi voleo da je na to mesto došao tek za 5 ili 10 godina.

Njegov najveći hendikep je izgleda bio što nije stekao zvučno ime kao igrač jer onda su i uspesi veći, a i neuspesi se mnogo lakše praštaju.

Miloš Milojević
Miloš Milojevićfoto: Starsport©

Bilo je teško izaći iz senke Stankovića koji je ruku na srce otišao iz kluba u nezavidnom momentu.

Milojević je prihvatio "vruć krompir", a onda je morao da se izbori sa mnogim predrasudama koje su vladale.

Zamerali su mu blag temperament, da nema autoritet nad igračima, čekali su da proključa balkanska krv, ali to se nije desilo, pa će Milojević bez ikakve pompe i drame napustiti kormilo Zvezde kao srpskog šampiona, a možda će mu se kao šlag na torti ostvariti i dupla kruna!

Imao je sada već odlazeći trener crveno-belih opciju o produženju ugovora na još godinu dana, a mesecima ranije pre isteka ugovora je saznao da je već bivši.

Sigurno da nije bilo nimalo prijatno, ali svi na Marakani znaju da će retko ko moći Zvezdi da pruži kao Milojević čije se svako obraćanje medijima počinjalo i završalo rečima da je " Zvezda iznad svega"!

Gde će dalje?

Miloš Milojević
Miloš Milojevićfoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Voleo bih posle Zvezde da odem u ligu koja je nivo ispod liga petice. Holandija, Belgija, Portugal, Čempionšip. Sa druge strane, imate milion trenera koji rade dobar posao i svaki od njih gravitira ka tim zemljama. Meni je prirodno okruženje Skandinavija, odatle postoji najviše interesovanja. Pitanje je tajminga da li hoćete da čekate da vam dođe ponuda. Za sada se nisam umorio od fudbala, nisam hteo ni posle Malmea da odmaram. Zato sam odmah prihvatio Zvezdu, možda ne u idealnom trenutku i ne kao što sam zamislio za pet ili deset godina. Ali sam verovao da možemo da uzmemo titulu. Ne mogu sebe da žalim ni u jednoj varijanti - rekao je Milojević u nedavnom intrervjuu za Mozzartsport.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.