HAOS POSLE PREKIDA MEČA U NOVOM SADU! Meč se igra ispočetka? Čukarički neće na teren?!
Vojvodina - Čukarički, Foto: Starsport

O ČEMU SE OVDE RADI?

HAOS POSLE PREKIDA MEČA U NOVOM SADU! Meč se igra ispočetka? Čukarički neće na teren?!

Netipična situacija se desila u polufinalu Kupa Srbije, treba pronaći rešenje koje odgovara oba tima

Objavljeno: 21:52h

Drugo polufinale Kupa Srbije između Vojvodine i Čukaričkog je prekinuto u 32. minutu meča pri vođstvu "Brđana" od 2:0.

Veliko nevreme oteralo je fudbalere obe ekipe u svlačionicu, sudija Stanko Ostraćanin, sa kapitenima Vojvodine i Čukaričkog, konstatovao je kasnije da nije bilo uslova za nastavak meča, što i nije sporno.

Problem je što u propozicijama takmičenja za Kup Srbije, u tekućoj sezoni, nema jasno definisanog pravila o nastavku utakmice. A, u tom slučaju, kako predviđaju propisi, predviđeno je da se primene opšte odredbe Pravilnika o stalnim takmičenjima u sistemu FSS.

Praktično, moraće da se igra nova utakmica.

FK Vojvodina, FK Čukarički, Polufinale Kupa Srbije
foto: Starsport

- Ako je utakmica stalnog takmičenja morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji su se nisu mogli otkolniti (nevreme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, zemljotres i dr), o čemu odlučuje sudija, ili je prekinuta zbog nastupa dana žalosti, odigraće se nova utakmica, ukoliko je do prekida došlo pre isteka 80 odsto regularnog vremena određenog za igru. Ako je utakmica prekinuta po isteku 80 odsto regularnog vremena određenog za igru, registrovaće se postignutim rezultatom, osim ako propozicijama takmičenja nije drugačije utvrđeno - stoji u Pravilniku o fudbalskim takmičenjima Fudbalskog saveza Srbije.

U Propozicijama za Kup nije drugačije određeno, automatski akteri bi trebalo da izađu ponovo na teren i počnu novu utakmicu.

Pravila u prvenstvu drugačije definišu – usaglašeni sa novim evropskim trendovima predviđaju da se utakmica, u sličnim okolnostima, nastavlja od trenutka prekida. Uostalom, u skorijoj prošlosti imali smo primer utakmice Čukaričkog i Partizana. Duel na Banovom brdu prekinut je i nastavljen devet dana kasnije od 19. minuta. Kup propozicije, ipak, ne poznaju slično pravilo.

FK Vojvodina, FK Čukarički, Polufinale Kupa Srbije
foto: Starsport

Kako piše "Sportklub", ljudima iz Čukaričkog novi meč nije po volji, pogotovo što je utakmica na "Karađorđu" prekinuta pri vođstvu belo-crnog tima od 2:0. Neizvesno je da li će nove utakmice uopšte i biti. Stav Vojvodine je da nema nastavka prekinute utakmice…

Konačno odluku doneće Takmičarska komisija, verovatno, u toku večeri.

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.