PREVRNUĆE VAM SE ŽELUDAC: Zgrozićete se kada vidite jelovnik Erlinga Holanda! (FOTO)
Erling Holand, Foto: erling.haaland/Instagram

šok!

PREVRNUĆE VAM SE ŽELUDAC: Zgrozićete se kada vidite jelovnik Erlinga Holanda! (FOTO)

Norvežanin vodi specifičan način života

Objavljeno: 21:35h

Svi gledaju u Erlinga Holanda u meču Mančester sitija i Reala, a norveška "zver" je nadmoć među kolegama stekla zbog specifičnog načina ishrane.

Njegov način života intrigira, a detalji njegove ishrane su posebno šokantni.

Norveški gorostas visok 194 cm, rodjen 21. Jula 2000 godine u Lidsu, već je postigao mnogo, a tek su mu 23.

Uspešnu karijeru započeo je u Norveškom Brineu 2016. godine, da bi već sledeće sezone prešao u redove Moldea. Raskošni talenat nije prošao nezapaženo, posebno skautima Red Bul Salcburga, što je rezultiralo njegov prelaskom u pomenuti klub januara 2019.

U austrijiskom klubu se brzo uklopio. Osvaja 2 titule prvaka Austrije i kup, da bi u svojoj prvoj sezoni u Ligi šampiona dao 6 golova na 3 utakmice i time oborio rekord Didijea Drogbe.

Austrijisku ligu je brzo "prerastao", bio mu je potreban novi izazov. Početkom 2020. godine pravi odličan potez prelaskom u Borusiju iz Dortmunda. Pored osvojenog kupa i nagrade za igrača sezone, Erling Haland se u potpunosti afirmisao i potvrdioi svoj raskošni talentat.

U maju 2022. godine potpisuje ugovor za Mančester siti, klub za koji je svojevremeno nastupao i njegov otac Alf Inge Haland.

Erling je dete iz "sportskog braka", otac mu je fudbaler, a majka atletičarka.

Mnogi njegovu snagu, čvrstinu i sportski uspeh povezuju sa genetikom. Izgleda da tajna njegovog uspeha leži u ishrani. Naime, njegova ishrana se mnogo razlikuje u odnosu na ostale fudbalere.

Ispostavilo se da stameni centarfor jede veliku količinu iznutrica, što uključuje životinjsko srce i jetru, a nedavno je objavio i jednu sliku sa iznutricama koje jede na Instagramu.

Iznutrice su bogate vitaminom B, a Erling se za ovaj način ishrane zainteresovao nakon saznanja da to praktikuje i Kristijano Ronaldo čija karijera traje duže od 20 godina.

Ovakva vrsta mesa omogućuje Halandu da unese i do 6.000 kalorija dnevno, što je značajno i važno za mišićnu masu i odsustvo povreda.

Proizvodi koje najčešće konzumira su: testenina, piletina, riba i sveže povrće. Sve to bez soli i ulja koje njegov lični kuvar ne koristi. Na spisku "zabranjenih" namirnica su smrznuta hrana i gazirana pića.

Još jedna od velikih Halandovih tajni o njegovoj ishrani ima veze sa njegovim „magičnim napitkom”. Opsežna istraživanja otkrila su iznenadjujuće sastojke koji čine ovaj napitak-često na treningu pije šejkove koji su mešavina mleka, kelja i spanaća, a često je bio viđen i kako jede šargarepe.

- Takođe, počeo sam da filtriram vodu. Mislim da od toga moje telo ima velike koristi. Prvo što uradim ujutru je svojim očima dam malo sunca i mislim da je to dobro za dnevni ritam, -otkrio je Norvežanin koji je ove sezone bio impresivan na svim mečevima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.