ZVEZDA PRAVI MESTO ZA STRANCA: Mladi Rus ekspresno dobio srpski pasoš!
Jegor Prucev, Foto: Starsport©

laganica

ZVEZDA PRAVI MESTO ZA STRANCA: Mladi Rus ekspresno dobio srpski pasoš!

Prucev je leta 2022. stigao iz Sočija kao veliki talenat, plaćen je oko milion evra

Objavljeno: 09:38h

FK Crvena zvezda je oslobodio mesto za angažovanje još jednog stranog fudbalera s obzirom da je Jegor Prucev dobio srpsko državljanstvo, objavljeno je u "Službenom glasniku" (39/2023).

Mladi Rus se nalazi na meti Bazela, ali ovaj potez je nagoveštaj da u Ljutice Bogdana i te kako nameravaju da ga zadrže, a njegov stil igre se uklapa i u planove Baraka Bahara koji će od leta preuzeti crveno-bele.

Prucev je leta 2022. stigao iz Sočija kao veliki talenat, plaćen je oko milion evra, ali tek u poslednje vreme, kada je odbranjena titula šampiona Superlige Srbije, dobija više prilike da igra.

Problem je donekle predstavljala upravo činjenica da je stranac, a državljanstvo je dobio posle samo 10 meseci u Srbiji, ali to i nije čudo jer smo pisali već kako se poznatim ličnostima lako deli srpski pasoš.

Jegor Prucev, FK Crvena zvezda, Fudbal
foto: FK Crvena zvezda

Prucev se pridružio sve većoj grupi fudbalera koji su igrali za Zvezdu pa dobili srpski pasoš, s tim da je većina napustila stadion "Rajko Mitić" - El Fardu Ben i Seku Sanogo (pasoš dobio kad je napustio Srbiju) su najnovija imena. Od stranaca u aktuelnom sastavu - srpski pasoš ima još Gelor Kanga.

Kao stranci se vode Osman Bukari, Kings Kangva, Irakli Azarov i Aleks Vigo, odnosno to će biti i Piter Olajinka kada mu od leta krene ugovor sa crveno-belima.

A oslobođeno mesto stranca mogao bi da popuni jedan napadač jer je najavljeno da Zvezda cilja takvo pojačanje.

Bonus video:

05:05

Izjave fudbalera Zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.