PIKSI ODABRAO SVOJIH TOP 11, NA LISTI ČUVENI HRVAT: "Nisam mnogo znao o tom ŽGOLJAVKU…"
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport

ISKRENO

PIKSI ODABRAO SVOJIH TOP 11, NA LISTI ČUVENI HRVAT: "Nisam mnogo znao o tom ŽGOLJAVKU…"

Selektor Srbije detaljno je objasnio zašto se u njegovom izboru našao i Robert Prosinečki

Objavljeno: 21:48h

Selektor fudbalske reprezentacija Srbije Dragan Stojković Piksi gostovao je u emisiji "Mojih TOP 11" kod Neše Petrovića gde je upitan da nabroji 11 najboljih igrača sa kojima se imao prilike da igra tokom svoje bogate karijere. Na njegovom spisku našao se i jedan Hrvat.

Piksi je tokom svoje karijere nastupao i za reprezentaciju Jugoslavije, a kasnije i za srpsku selekciju. Na pitanje da izdvoji 11 najboljih, Stojković je nabrojao sledeće fudbalere: Dragan Pantelić, Robert Prosinečki, Vladimir Jugović, Dejan Savićević, Darko Pančev, Kris Vedl, Karlos Alberto Tores, Alesandro Renica, Safet Sušić, Predrag Mijatović, Miodrag Belodedić. Za trenera je imenovao Arsena Vengera, a onda je bo upitan da objasni svoj izbor, tačnije otkud Prosinečki na listi.

- Jednog toplog popodneva Vaske me je pozvao u svoju kancelariju i pitao me šta mislim o "malom žutom" koji je upravo završio prvi trening u Crvenoj zvezdi. Nisam mnogo znao o tom žgoljavku, čuo sam da je tamo bilo problema sa Ćirom u Dinamu i to je došao na probu u Beograd. Rekao sam Vasketu da me je impresionirao, ali ne toliko svojim dodavanjem, koliko svojim pokretima, koordinacijom, pregledom igre... Svako ko se barem malo razume u fudbal mora da je to primetio - rekao je Piksi i dodao:

1 / 5 Foto: Starsport©

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.