VOJVODINA SE OGLASILA POVODOM SLUČAJA LAZARA JOVANOVIĆA: Klub iz Novog Sada razume i prihvata odluku selektora!
Fudbaleri Vojvodine, Foto: Starsport©

saopštenje

VOJVODINA SE OGLASILA POVODOM SLUČAJA LAZARA JOVANOVIĆA: Klub iz Novog Sada razume i prihvata odluku selektora!

Mladi fudbaler izbačen je iz reprezentacije zbog nediscipline za vreme boravka u svom timu kada je psovao trenere

Objavljeno: 21:40h

Srpska fudbalska javnost ostala je iznenađena naprasnim izbacivanjem Lazara Jovanovića, sina bivšeg reprezentativca naše zemlje Milana Laneta Jovanovića, iz kadetske reprezentacije. Samim tim on je izgubio pravo da se sa svojim vršnjacima takmiči na predstojećem Evropskom prvenstvu.

U objašnjenju selektora Aleksandra Lukovića navedeno je da je Lazar izbačen zbog nediscipline za vreme boravka u svom klubu kada je psovao trenere, što je nešto što ipak ne bi smelo da se dešava nekome tako mladom.

- Ne bih voleo da se od toga napravi slučaj. Lazar je na prvenstvenoj utakmici u Kraljevu prilikom izmene u više navrata opsovao trenere svog kluba i to se jednostavno kosi sa normama i kodeksom ponašanja koji smo od prvog okupljanja uspostavili u nacionalnom timu - objasnio je tada selektor.

Ono što je zanimljivo jeste da se povodom čitavog slučaja oglasila i ekipa Vojvodine, koja je u potpunosti stala iza odluke selektora i objavila saopštenje koje vam prenosimo u celosti bez redakcijskih izmena.

- Povodom odluke selektora kadetske reprezentacije Srbije, Aleksandra Lukovića da zbog neprimerenog ponašanja i gesta koji ne priliči jednom sportisti, a posebno ne nekome ko je član FK Vojvodina, sa spiska igrača za učešće na kadetskom Evropskom prvenstvu izostavi kapitena našeg kadetskog tima Lazara Jovanovića, fudbalski klub Vojvodina obaveštava sportsku javnost da u potpunosti razume i prihvata odluku selektora.

Poštovanje trenera kao jedinog autoriteta koji odlučuje o tome ko, kada i koliko će igrati u timu koji vodi predstavlja neizostavan i jedan od najvažnijih delova kodeksa ponašanja u FK Vojvodina, kojeg posebno moraju biti svesni i pridržavati ga se dečaci koji treniraju u omladinskoj školi „Ilija Pantelić“. Samim tim, svoje greške je svestan i sam Lazar Jovanović, koji se zbog iste izvinio stručnom štabu i svojim saigračima.

Istovremeno, fudbalski klub Vojvodina podseća sportsku javnost na činjenicu da Lazar Jovanović ima samo 16 godina, a da je svojim talentom, uočljivim na gotovo svakoj utakmici u takmičenju sa svojim vršnjacima, pokazao da bez ikakve sumnje predstavlja budućnost srpskog fudbala i nekog ko, uz pravilan razvoj, ima potencijal da ostavi zapažen trag čak i u evropskom fudbalu.

Iz tog razloga, fudbalski klub Vojvodina moli i apeluje na sportsku javnost da ne tabloidizuje i ne predimenzionira ovaj slučaj, kako zbog mira i daljeg razvoja našeg mladog fudbalera, tako i atmosfere u kojoj će se kadetski nacionalni tim Srbije pripremati i započeti učešće na Evropskom prvenstvu.

Našoj kadetskoj reprezentaciji želimo mnogo sreće na Evropskom prvenstvu i uvereni smo da će ostvariti zapažen rezultat, baš kao što smo uvereni da će značajan doprinos uspesima naših nacionalnih selekcija na nekim narednim takmičenjima dati i naš Lazar Jovanović - piše u saopštenju.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.