TADIĆA TERAJU IZ KLUBA: "Ja ga ne bih ostavio u timu!"
Dušan Tadić na meču protiv AZ Alkmara, Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

NISU ZADOVLJNI KAKO IGRA

TADIĆA TERAJU IZ KLUBA: "Ja ga ne bih ostavio u timu!"

Bivši asovi smatraju da kapiten Ajaksa više ne treba da igra neku od glavnih uloga u ekipi

Objavljeno: 13:58h

Do kraja sezone u Holandiji su ostala još tri kola ali za Ajaks je ona suštinski završena. Neuspešno. Svi jedva čekaju da se agonija što pre okonča i da klub krene u veliki reset na letnjoj pauzi.

Remijem protiv AZ Alkmara, Ajaks je propustio poslednji voz za drugo mesto i poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona što će biti ozbiljan udarac za slavni klub. Kako u sportskim ambicijama, tako i u finansijskim računicama.

I posle svega, holandska javnost smatra da jedan od Ajaksovih najvećih problema njegov najbolji igrač Dušan Tadić. Odavno se Srbin nalazi na meti povremeno i neumesnih komentara bivših fudbalera poput Veslija Snajdera a sada je to preraslo u lavinu kritika. Poznata imena holandskog fudbala smatraju da je Tadićevo vreme prošlo.

Dušan Tadić
foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

- Ja ga ne bih ostavio u timu. Rekao bih mu: ’Idi igraj još dve godine u Americi ili kod Ronalda u Arabiji, a onda se vrati i budi trener’. Znam da to zvuči preterano jer ima fantastičnu statistiku. Te stvari se ne rešavaju u svlačionici. On ima važnu ulogu tamo. Ali ako bude manje igrao, izgubiće i poštovanje u svlačionici. To se već dešava“, kaže bivši holandski napadač Pjer van Hojdonk.

Nekadašnji vezista Rafael van der Vart je nešto blaži.

- Mislim da to nije baš neophodno. Samo mu treba reći da će igrati manje. Pitanje je da li on to može da prihvati. U nekom delu karijere dođeš do trenutka kada moraš da prihvatiš manju ulogu. I ja sam prošao kroz isto.

Bivši igrač PSV Ajndhovena i Barselone, Ibrahim Afelaj deli Van der Vartovo mišljenje.

- Uprava kluba treba da sedne sa njim i da mu objasni da ga čeka manja uloga sa manjom minutažom - smatra Afelaj.

Dušan Tadić
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Nekadašnji napadač AZ Alkmara i povremeni reprezentativac Kenet Perez vidi godine kao Tadićev balast.

- Pristalica sam teze da je hijerarhija u ekipi bitna stvar. Uvek daješ veći krediti igračima koji najviše znače klubu. Ali ovo traje već predugo... Tadić zna šta treba da radi na terenu ali imam utisak da njegove noge sve češće ne mogu da urade ono što glava kaže. Razumem da mu trener daje maksimnalno poverenje ali se onda ostali igrači pitaju zapšto njih menja a njega ne. Tadić je godinama bio uspešan lider Ajaksa, ali to više nije.

Legendarni Roj Makaj je sugerisao da se kapiten Ajaksa muči sa formom.

- Ove sezone je već igrao na četiri različite pozicije. Mislim da to dovoljno govori - rekao je nekadašnji strelac Bajerna.

Tadić je nedavno izjavio da se oseća odlično i da namerava još da igra, a da potom započne i trenersku karijeru u Ajaksu. Trenutno je najkorisniji igrač lige sa 18 golova i devet asistencija, a ugovor sa Ajaksom mu traje još godinu dana.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.