"TEŠKO JE FOKUSIRATI SE NA FUDBAL..." Milojević pričao o tragedijama u Srbiji (FOTO)
Miloš Milojević, Foto: FK Crvena zvezda

PRED VOŽDOVAC

"TEŠKO JE FOKUSIRATI SE NA FUDBAL..." Milojević pričao o tragedijama u Srbiji (FOTO)

Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati, rekao je trener Crvene zvezde

Objavljeno:

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde govorio je pred gostovanje Voždovcu u ponedeljak od 19 časova u četvrtom kolu plej-ofa Superlige Srbije.

- Zadesila nas je velika tragedija, koja se odrazila na sve, oseća se u vazduhu. Teško je bilo šta reći a ostati umeren i izraziti podršku. Možemo samo da radimo ono što je u našoj moći i nadamo se da se takve stvari više neće dešavati – počeo je Milojević.

Posebna pažnja prilikom izbora startnih 11 posvetiti činjenici da se igra na veštačkoj travi.

- Igrači su spremni, imamo par momaka kojima ne odgovara zbog prirode njihovih povreda da igraju na veštačkoj travi. Svi ostali su spremni, imamo 25 igrača na koje možemo da računamo. Sada je na nama da izaberemo pravih 11 koji će odigrati jednu dobru utakmicu protiv Voždovca i dati doprinos pozitivnom ishodu - rekao je Milojević.

Miloš Milojević
Miloš Milojevićfoto: Starsport©

Govorio je i o minutaži Uroša Spajića koji se vratio u velikom stilu na teren.

- Što se tiče Spajića saveti medicinske službe su da njemu ne bi prijala igra na veštačkoj podlozi, ali svakako od sledećeg kola i utakmice u Kupu Srbije bi trebao da igra više nego što je igrao do sada - kaže Milojević.

Aleksandar Pešić će biti spreman za "zmajeve."

- Ne možete stavljati u protokol igrača koji je povređen, tako da nismo hteli da rizikujemo bez potrebe kada imamo Rakonjca, Mijatovića i Kataija koji mogu da odgovore zahtevima te pozicije. Sada je spreman, trebaće nam u završnici i Kupu Srbije, verujem da će sutra moći da odigra minimum 50 ili 60 minuta - istakao je Milojević.

Aleksandar Pešić i imenjak Katai
Aleksandar Pešić i imenjak Kataifoto: Starsport©

Prisetio se prethodnog duela sa Voždovcem.

- Očekujem svakako drugačiji meč, kada igrate 11 na 10 i imate pozitivan rezultat puno stvari se otvori. Ekipa Voždovca gaji poseban stil igre, koji uključuje posed od golmana, puno pasova i kratkih dodavanja, dosta individualnih akcija njihovih krilnih igrača. Mislim da oni to neće menjati, jer nikad i nisu. Na nama je da nađemo način da njihovu igru neutrališemo i da nametnemo svoju - jasan je Milojević.

Siguran je da će igrači koji su ponikli u Omladinskoj školi, a sada nastupaju za domaćina imati dodatni motiv.

- Svakako da imaju motivaciju da pokažu, da pored toga što su izašli iz naše škole su možda zavredeli malo veću minutažu i pažnju. Međutim motiv će biti prisutan i kod igrača Crvene zvezde, sa željom da trijumfuju, nastave pobednički niz i da se pokažu u što boljem svetlu – zaključio je Milojević.

Bonus video:

00:47

Delije pale zastave Rome

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.