NEMANJA MATIĆ DONEO VELIKU ODLUKU!
Nemanja Matić, Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

ODLUČIO

NEMANJA MATIĆ DONEO VELIKU ODLUKU!

Iskusni vezista ima velike planove u budućnosti

Objavljeno: 17:37h

Srpski vezista Nemanja Matić je nedavno produžio saradnju sa Romom, a posle osam godina igranja u Engleskoj, nije mu bilo teško da se snađe u Italiji.

On je u opširnom intervjuu za "Skaj sports" govorio o zanimljivim fudbalskim temama, i tom prilikom ponovo se dotakao saradnje sa Žoze Murinjom.

Bližimo se kraju vaše prve sezone u Romi. Kakav je izazov igranja u Italiji?

- Zaista uživam ovde. Sviđa mi se klub, sviđaju mi se uslovi koje imamo, tako da sam veoma srećan. Igramo dobar fudbal. Borimo se za plasmana u najbolja četiri u ligi, a takođe smo i u polufinalu Lige Evrope. Radujem se finišu sezone i videćemo šta će biti - rekao je Nemanja Matić.

Ovo je treći put da igraš pod vođstvom Žozea Murinja. Kako je igrati za njega?

Žoze Murinjo
Žoze Murinjofoto: EPA/CESARE ABBATE

- On je fantastičan trener koji je osvojio toliko trofeja. Uvek želi da osvaja više. Ponosan sa što igram za njega. Ponekad nije lako... Nikada nije srećan, uvek želi da osvoji više, hoće da budeš bolji svaki dan, ali to mi se sviđa.

Da li se promenio u odnosu na vremena iz Čelsija i Mančester Junajteda?

- Iskusniji je, ali Žoze se nikada ne menja. Zavisi od situacije i igrača koje ima u timu, ali on veoma dobro zna svoj posao. Kada ga dobro poznajete, zabavan je. Svaki igrač koji igra pod njim će reći isto.

Nedavno je vodio 100. utakmicu kao šef Rome. Prošle sezone je osvojio Ligu konferencije, a koliki bi bio uspeh da Roma dve sezone uzastopno osvaja evropske trofeje?

- Bilo bi to nešto neverovatno i daćemo sve od sebe da to postignemo jer imamo najbolje navijače u Italiji i oni to zaslužuju.

Dotakao se Matić i šampionske trke u Premijer ligi.

- Kladio sam se pre nekoliko meseci u svlačionici sa Tamijem. On je rekao da će Arsenal osvojiti Premijer ligu, ja sam rekao da će Siti. Imaju sve u svojim rukama. Imaju iskustvo igranja ovakvih utakmica. Jedan loš rezultat može sve da promeni, ali Siti ima više šansi.

Nemanja Matić
Nemanja Matićfoto: EPA/CLAUDIO PERI

Kakva je tvoja budućnost?

- Već sam odlučio da ću jednog dana biti trener. Odrađujem trenersku licencu, ali trenutno sam veoma fokusiran na igranje fudbala. Osećam se dobro, sveže i mislim da imam još nekoliko sezona u nogama. Ali sigurno ću jednog dana biti trener u Premijer ligi.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.