FSS USVOJIO PREDLOG ZVEZDE: Finale Kupa POMERENO, ali ne za 24. maj! Stevanović smenjen, grade se novi stadioni
Trofej Kupa Srbije u fudbalu, Foto: FSS

važne odluke

FSS USVOJIO PREDLOG ZVEZDE: Finale Kupa POMERENO, ali ne za 24. maj! Stevanović smenjen, grade se novi stadioni

U saopštenju FSS se navodi da će odluka o mestu odigravanja finala Kupa Srbije biti doneta na sledećoj sednici njenog Izvršnog odbora

Objavljeno:

Finale Kupa Srbije u fudbalu biće odigrano 25. maja, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, koji je održan u Staroj Pazovi.

Finale je ranije planirano za 3. jun, ali Crvena zvezda je iznela predlog da se igra između 36. i 37. kola Superlige Srbije, kako bi eventualnu duplu krunu slavila u poslednjem kolu.

U saopštenju FSS se navodi da će odluka o mestu odigravanja finala Kupa Srbije biti doneta na sledećoj sednici njenog Izvršnog odbora.

FK Crvena zvezda, Kup Srbije u fudbalu, 168. večiti derbi
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Na sednici IO FSS je odlučeno i da bude raskinut ugovor sa selektorom mlade reprezentacije Srbije (U21) Goranom Stevanovićem.

- Iskazano je nezadovoljstvo učinkom mlade reprezentacije (U21) koja se priprema za start u kvalifikacijama za EP. Tim povodom doneta je odluka o raskidu ugovora sa Goranom Stevanovićem, a u narednom periodu biće izabran novi selektor mlade reprezentacije - dodaje se u saopštenju FSS.

Goran Stevanović
foto: Starsport©

Članovi IO upoznati su sa trenutnom infrastrukturnom situacijom u Srbiji, stanjem stadiona i uslovima za licenciranje. - U skladu sa odredbama odgovarajućih pravilnika o licenciranju klubova FŠ za takmičenja u organizaciji UEFA, Superligi i Prvoj ligi, odnosno ispunjenja infrastrukturnih kriterijuma, izvršen je obilazak 44 stadiona u Srbiji. Prvi put u postupku licenciranja učestvuju i klubovi srpskih liga (četiri grupe), koji su podneli zahteve za dobijanje licence za takmičenje u Prvoj ligi za sezonu 2023/2024. Važno je apostrofirati da će naša zemlja zahvaljujući inicijativi i ulaganjima Vlade Srbije uskoro dobiti tri nova stadiona u Leskovcu, Loznici i Zaječaru, koji zadovoljavaju stroge standarde UEFA. Novi stadioni biće izgrađeni i u Pančevu, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, uz podsećanje da ove godine definitivno počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona kapaciteta 55.000 mesta - zaključuje se u saopštenju FŠ.

Bonus video:

00:32

Tuča grobara i policije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.