DALIĆ BESAN UDARIO NA FIFA: Njegova izjava izazvala OGROMNU buru u javnosti!
Zlatko Dalić, Foto: EPA/Rungroj Yongrit

IZNEO NIZ KRITIKA

DALIĆ BESAN UDARIO NA FIFA: Njegova izjava izazvala OGROMNU buru u javnosti!

Selektor Hrvatske posebno je istakao dve stvari koje su mu zasmetale

Objavljeno: 21:39h

U intervju za HRT selektor Hrvatske Zlatko Dalić je izneo niz ktirika na račun FIFA.

Njemu je najviše zasmetalo to što Livaković nije bio među prvih pet golmana na svetu, kao i činjenica da Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svetu.

- Ono što je FIFA pokazala prema Hrvatskoj zaista je potcenjivanje. Mi smo evropska reprezentacija, uz Francusku, koja je dva puta bila u polufinalu, imamo dve medalje sa svetskih prvenstava zaredom, mi smo u poslednje dve godine najbolji u Evropi po rezultatima. Mi pokazujemo šta je fudbal, Hrvatska je fudbal. FIFA propagira u svom logu i motu da brinu o fudbalu , pa onda brini o Hrvatskoj, da tako mala država može napraviti tako sjajne stvari - rekao je Dalić i potom dodao:

Sport, Fudbal, Zlatko Dalić
foto: EPA/Abir Sultan

- Sad kada je bio izbor za predsednika FIFA, opet nisu Hrvatsku spomenuli, a govorili su o svim drugim reprezentacijama. Ne mogu dozvoliti da nas potcenjuju i omalovažavaju nas i naše rezultate. Mi smo to napravili i zaslužili na terenu. To je jednostavno bio moj osećaj, zato nisam hteo da glasam. Ne može biti da Livaković nije bio među prvih pet golmana na svetu, da Gvardiol nije najbolji mladi igrač na svetu, pa na kraju krajeva da i ja kao selektor nisam bio među tri-četiri najbolja selektora. FIFA mora da počne da poštuje Hrvatsku - kazao je selektor reprezentacije Hrvatske.

Govorio je Dalić i o uspesima reprezentacije.

- Prema našoj infrastrukturi mi smo napravili svetska čuda. Mi nemamo svoj kamp, sad smo na primer bili sedam dana u Splitu. Sjajna atmosfera, ali nisu to uslovi da igrači hrvatske reprezntacije treniraju, to nije ono što imaju svaki dan i ono što zaslužuju. Mislim da mi nismo svesni i dugo nećemo biti svesni onog što smo napravili u psoeldnjih pet godina, posebno u Kataru i u Rusiji. Ovo poslednje je bilo fenomenalno, da Hrvatska sa jednom dosta novom reprezentacijom, sa 18 novih igrača opet napravi jedan sjajan pohod, rekao bih obrani ono što je uradila pre četiri godine. S obzirom na sve ono što nas prati, s obzirom na naše uslove i infrastrukturu, opet je Hrvatska bila fantastična, osvojila je treće mesto. Slično kao i pre četiri godine, opet nas je zaustavio taj penal protiv Argentine, napravili bi više da nije bilo tog penala - poručio je Dalić.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.