SUSPENDOVAN SUDIJA KOJI JE LAKTOM UDARIO ROBERTSONA: Kolika kazna njega čeka ako je Mitrović dobio 8 mečeva?
Endi Robertson i sudija Konstantin Hacidakis, Foto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

HMM...

SUSPENDOVAN SUDIJA KOJI JE LAKTOM UDARIO ROBERTSONA: Kolika kazna njega čeka ako je Mitrović dobio 8 mečeva?

Robertson je prvi krajem prvog poluvremena žestoko verbalno napao Hacidakisa nakon što je linijski arbitar signalizirao očigledan faul Dioga Žote nad Gabrijelom Žezusom

Objavljeno:

Sudija Premijer lige Konstantin Hacidakis suspendovan je od strane Odbora profesionalnih sudija (PGMOL).

Hacidakis je bio pomoćnik Pola Tirnija na derbiju 30. kola Premijer lige između Liverpula i Arsenala (2:2), a u centru pažnje se našao tek nakon meča kada su ga "Crveni" optužili da je na izlasku sa terena laktom udario njihovog beka Endrjua Robertsona.

Snimak je to potvrdio i nema sumnje da Hacidakisa čeka kazna, a pitanje je koliko velika, naročito jer svi sada upoređuju ovaj incident sa onim zbog kog je Aleksandar Mitrović kažnjen osam utakmica.

Ipak, ono što se ne navodi u izveštajima medija, a što su mogli primetiti oni koji su gledali derbi, jeste da je Robertson krajem prvog poluvremena dok je njegov tim gubio 0:2 žestoko verbalno napao Hacidakisa nakon što je linijski arbitar signalizirao očigledan faul Dioga Žote nad Gabrijelom Žezusom kraj korner zastavice, pred sudijom ali i TV kamerom koja je to prenela u krupnom kadru.

Na asistenciju pomoćnika, Tirni je na kraju poluvremena dao Robertsonu žuti karton, ali Škot je nastavio sa pritiskom na Hacidakisa i kad je ovaj krenuo ka tunelu, uhvatio sudiju za ruku, nakon čega ga je ovaj laktom odbio.

Hacidakis neće biti delegiran za utakmice u svim takmičenjima dok Fudbalska asocijacija (FA) ne završi istragu o ovom slučaju.

- Zaista ne znam šta je Hacidakis mislio. On bi moralo da bude drastično kažnjen. Nikada nešto ovako nisam video. Gde je presedan za ove stvari? Svi smo pričali o Aleksandru Mitroviću i njegovoj suspenziji od osam utakmica, a FA želi da ga strože kazni. To je u redu, ali ne možete da dozvolite pomoćnim sudijama da udaraju igrače laktovima. Koju bi kaznu oni trebalo da dobiju? - rekao je bivši napadač Blekburna Kris Saton za Bi-Bi-Si.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Bonus video:

00:27

Uništeni automobil Đorđa Višackog

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.