UMRO ČUVENI BIRGER JENSEN! Igrao je i na Marakani, pamte se njegovi dueli sa Piksijem (VIDEO/FOTO)
Foto: Profimedia

TUGA U BELGIJI

UMRO ČUVENI BIRGER JENSEN! Igrao je i na Marakani, pamte se njegovi dueli sa Piksijem (VIDEO/FOTO)

Odigrao je više od 300 utakmica za Klub Briž, osvojio je pet titula i dva Kupa, a izgubio je 1978. godine u finalu Kupa evropskih šampiona

Objavljeno:

Nekadašnji golman Klub Briža, Birger Jensen preminuo je u 72. godini posle duge i teške bolesti, a za ovaj tim igrao je od 1974. do 1988. godine.

Upisao je više od 300 utakmica, a vrhunac je bio meč i poraz od Liverpula u finalu Kupa evropskih šampiona na Vembliju 1978. godine.

Osvoje pet titula prvaka Belgije i dva Kupa, a posle je igrao za Lirs i holandski RKC, a 19 puta branio je boje reprezentacije Danske.

Navijači Crvene zvezde pamte ga iz dva susrera u sezoni 1987/1988 godine kada je domaćin slavio 3:1 na Marakani, ali je poražen 4:0 u gostima.

U Beogradu su plavo-crni vodili na poluvremenu, a onda je usledio preokret na krilima Dragana Stojkovića Piksija, sadašnjeg selektora reprezentacije Srbije.

Slako Radovanović izjednačio je na 1:1, potom su pogađali Bora Cvetković i Piksi sa penala, a sudija je bio Jan Kajzer iz Holandije.

To je bilo malo neobično jer su igrali jugoslovenski i belgijski klub iz flamanskog govornog područja, a Crvena zvezda bila je oštećena za dva očigledna penala.

Bonus video:

00:17

SJAJNA ATMOSFERA NA MARAKANI: Sve je spremno za SPEKTAKL, Delije napunile stadion!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.