JEDAN DETALJ TERA SUZE NA OČI! Ko je bio preminuli Mario Božić koga je htela Zvezda?
Mario Božić, Foto: Starsport

VELIKA TRAGEDIJA

JEDAN DETALJ TERA SUZE NA OČI! Ko je bio preminuli Mario Božić koga je htela Zvezda?

Zvezda se interesovala za njega, ali do transfera nije došlo

Objavljeno: 17:54h

Tragične vesti su danas potresle svet fudbala! Nesuđeno pojačanje Crvene zvezde, Mario Božić (39) preminuo je posle duge i teške bolesti.

Iza sebe je ostavio troje dece, a datum i vreme sahrane biće naknadno saopšteni.

Reč je o nekadašnjem reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je za ovaj nacionalni tim upisao dva nastupa. Bio je na pragu prelaska u crveno-beli tim tokom 2014. godine dok je nastupao za Slovan iz Bratislave, kada je bio velika želja Roberta Prosinečkog zajedno sa čuvenim Kornelom Salatom.

Igrao je protiv Crvene zvezde baš u dresu slovačkog kluba u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa otuda pomenuto interesovanje.

Mario Božić
Mario Božićfoto: Starsport©

Rođen je 25. maja 1983. godine u Tuzli i igrao je na poziciji veznog igrača. Već u mladosti se odlučio da pređe u Srbiju, gde je i započeo svoju profesionalnu karijeru.

Profesionalnu karijeru započeo je u Loznici, odakle se potom redom selio u Radnički Stobeks, bivši Beograd, Videoton, Ujpešt, Slovan iz Bratislave, Ašdod, Borac iz Čačka, Šangaj Šenhuu, Simruk, Panahaiki, Voždovac, a potom se ponovo vratio u Borac i Loznicu gde je završio svoj put 2016. godine.

Interesantno je da je u dresu Šangaja Šenhue igrao zajedno sa Nikolasom Anelkom.

Potom je usledila borba za život pošto mu je ustanovljen rak na mozgu zbog kojeg je prošao kroz dve teške operacije. Nažalost, bolest je bila isuviše agresivna, pa Mario nije uspeo da pobedi.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.