DRAMA: Kako je Stanojević OVO uspeo da PREŽIVI?
Aleksandar Stanojević, Foto: Nikola Krstic / Alamy / Alamy / Profimedia

NEVEROVATNO

DRAMA: Kako je Stanojević OVO uspeo da PREŽIVI?

Ljubimac Grobara sa klupe pratio neverovatan meč

Objavljeno: 15:22h

Aleksandar Stanojević doživeo je pravi rolerkoster emocija u meču 27. kola turske Superlige.

Njegov Konjaspor remizirao je 2:2 na gostovanju Umranijesporu.

Gosti su bili daleko bolji rival tokom čitavog toka meča, ali su dva puta morali da jure prednost rivala.

U prvom poluvremenu izabranici srpskog trenera imali su daleko veći posed lopte i veći broj udaraca ka golu rivala, ali to nije bilo dovoljno da se probije snažna defanziva domaćina.

Drugo poluvreme donelo je još veću dominaciju Konjaspora, pošto se sve vreme igralo na sredini Umranijespora. Ipak, gosti nikako nisu mogli do gola, a onda je stigla surova kazna.

Pukla je kontra domaćeg tima, koja se završila nesrećnim autogolom Karamana Demirtasa, pa je Umranijespor nezasluženo poveo sa 1:0.

Stanojević je ubrzo napravio trostruku izmenu i u igru ubacio Bruna Paza, Mamea Dijufa i Endrija Čekićija, a kasnije je na teren ušao i Robert Murić.

Bila je to totalna ofanziva Konjaspora, koja se konačno isplatila u 82. minutu. Prelepu akciju odigrao je Stanojevićev tim, a nju je golom glavom krunisao upravo rezervista Dijuf.

Ipak, sedam minuta kasnije novi šok za bivšeg trenera Partizana. Umranijespor u 89. minutu stiže do izjednačenja, a krivac je ponovo bio Demirtas, koji je posle auto-gola sada glavom bukvalno asistirao Onuru Ajiku. Ovaj pogodak izazvao je delirijum na stadionu, a posebno je radostan bio trener domaćina Redžep Učar.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojevićfoto: Starsport©

Nije hteo Konjaspor da se preda, imao je sedam minuta nadoknade i to je iskoristio. U poslednjim trenucima meča Ahmet Oguz je sjajno centrirao, a Soner Dikmen još bolje glavom tukao i doneo 2:2 Konjasporu. Popularnom Stanoju je pao kamen sa srca, pa je gol proslavio utrčavanjem u teren.

Imao je gost još jedan napad i dobru šansu, ali je Murićev šut bio izblokiran u odsudnom trenutku, pa je ostalo 2:2.

Prava šteta, pošto je Konjaspor igrom tokom većeg dela meča zaslužio sva tri boda i da nije bilo dve kardinalne greške Demirtasa, sigurno je da bi gosti stigli do pobede.

Stanojeviću je ovo bio četvrti meč u nizu bez poraza, a Konjaspor je trenutno osmi sa 35 bodova.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.