ŽESTOK NAPAD NA GROBARE: Vučelić UDARIO po navijačima Partizana!
Milorad Vučelić, Foto: Starsport

PALE TEŠKE REČI

ŽESTOK NAPAD NA GROBARE: Vučelić UDARIO po navijačima Partizana!

Planirano je da delegati raspravljaju o odgovornosti za posrtanje u aktuelnoj sezoni

Objavljeno: 18:17h

FK Partizan održava vandrednu skupštinu na kojoj se sumiraju rezultati i sve ostalo još od 2014. godine, kada je ova uprava stigla na čelo kluba.

Predsednik Milorad Vučelić se obratio javnosti i tom prilikom žestoko napao navijače Partizana.

Podsetimo, Skupština, koja je najpre bila zakazana za 15 sati, ali je pomerena na 17, šturo je najavljena pre mesec dana nakon rezultatske krize crno-belih, iako zvaničnih obaveštenja nije bilo. Planirano je da delegati raspravljaju o odgovornosti za posrtanje u aktuelnoj sezoni.

- Dame i gospodo, decembra 2014. godine, postao sam član nove uprave FK Partizan i u njoj se na različitim funkcijama nalazim do današnjeg dan uključujući i rad u upravi JSD Partizan. Zatekli smo blokiran račun kluba za blizu 800.000 evra, dugovala se četiri plate zaposlenima, šest plata igračima, imali smo u znak protest i pokušaj samoubistva zaposlenih. Od dve revizorske kuće, ustanovljen je dug od tačno 15 miliona evra - počeo je izgalanje Vučelić, pa nastavio:

- Naknadno, postalo je jasno da je to u stvari bio dug od 23 miliona evra, mnogi dokumenti nisu bili dostupni, ispomagali smo se tužilaštvom koje je češće češljalo papire Partizana. Poreski dug državi je iznosio 5.000.000 evra, on je noseći i multiplikovan kamatama najveći delom ugrađen u onih 12 miliona poreskog duga, plus, novog poreskog duga koji iznosi oko dva miliona evra.

Vučelić se potom zahvalio Aleksandru Vučiću.

- Posle četiri godine pauze, Partizan je dobio generalnog sponzora i to je bio Telekom. Od prvog dana rada uprave, imali smo svesrdnu pomoć države na čelu sa Aleksandrom Vučićem. To je uslovilo povicima sa tribina organizovanih navijačkih grupa koji su vređali predsednika zemlje, podignut je kredit od banke od milion evra, koji je prethodnih godina polovično isplaćen. Obavljen je transfer jednog igrača i deblokirali smo se, počele su isplate ličnih dohodaka. Kroz ove godine polako stizanje da su plate zaposlenima redovne i plate igračima redovne, a da je sve ovo što je bilo iza nas sustignuto u hodu - rekao je Vučelić i nastavio:

- Od tih prvih sredstava koje smo dobili, FK je izdvojio 200.000 evra za pomoć Košarkaškom klubu Partizan, na prvoj utakmici prvenstva Srbije 23. februara 2015. godine, dočekalo nas je "Uprava napolje". Te sezone smo uzeli titule, uz manje-više stalno prisustvo "Uprava napolje". Ono je izostalo u završne dve utakmice. Igrali smo finale Kupa i izgubili, orilo se "Uprava napolje". Sezona 2015/2016 - igrali smo Ligu Evrope, u grupi sa AZ-om, Augzburgom i Bilbaom, proleće smo ispustili na kraju i decembra 2015. dobrim delom naoružanih što službeno što privatno, neki od vođa navijača i oficijalnih službenika upadaju u prostorije FK Partizan u Humskoj i fizički se sprovodi "Uprava napolje" slogan. Zatim slede dalji protesti koji se pretvaraju u fizičko nasilje, te tako se bacaju na lože s upravom jaja i poneka kamenica, a poznati fizički napad na Miloša Vazuru u aprilu 2019. godine. Svi se ti povici rimuju sa najvećim - rekao je predsednik Partizana.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.