NIKAD NE RECI NIKAD! Grobari i Delije će biti preponosni! Mislili su da je sve izgubljeno, a onda... ČUDO SE DESILO! (VIDEO)
Foto: Fonet/Espreso.co.rs

LUDNICA!

NIKAD NE RECI NIKAD! Grobari i Delije će biti preponosni! Mislili su da je sve izgubljeno, a onda... ČUDO SE DESILO! (VIDEO)

Pred revanš mečeve osmine finala Lige šampiona, red je da se prisetimo najvećih preokreta u istoriji evropskog fudbala, kako bismo vas podsetili da se fudbal igra sve dok sudija ne odsvira kraj i da odustajanja u ovom sportu NEMA!
Objavljeno: 13:58h

Bajer Uerdingen - Dinamo Drezden, 1985/86 (0:2, 7:3)

Istočna protiv Zapadne Nemačke. Četvrtfinale Kupa Kupova. Dinamo je imao 2:0 iz prve utakmice kod kuće, a na poluvremenu druge je bilo čak 5:1 u ukupnom skoru. Ali, onda je ekipa iz Uerdingena za jedno poluvreme dala šest golova, a ostalo je istorija. Napadač Drezdena Frank Limpman pobegao je u Zapadnu Nemačku i više nikada se nije vraćao; trener Klaus Zamer je otpušten jer je osramotio naciju. Uerdingen je naposletku ispao u polufinalu od Atletika, ali ovo legendarno veče niko ne može da mu oduzme.

Bajer Leverkuzen - Espanjol, 1987/88 (0:3, 3:0, 3:2 na penale)

U vreme kada su finala UEFA kupa imala po dve utakmice, Espanjol je ostvario veliki trijumf u Španiji od 3:0, ali u Nemačkoj, Leverkuzen je od 57. minuta do kraja utakmice golovima Falkoa Goca i Ča Bum-Kuna izjednačio na 3:3 u ukupnom skoru, da bi na penale slavio, kao što to obično i biva kada imate psihološku prednost. Utakmica je ostala upamćena kao Leverkuzenska grobnica za Espanjolove navijače. Interesantno, Aspirindžije su i dalje jedina nemačka ekipa koja nije osvojila domaću ligu, a evropsko takmičenje jeste.

Odenze - Real Madrid, 1994/95 (2:3, 2:0)

Real je slavio sa 3:2 u prvom meču u Danskoj, a na revanš na Bernabeuu došlo je svega 30.000 ljudi, jer se niko nije ni nadao šta bi moglo da usledi. A, onda se pojavio Mihael Laudrup, i šokirao Madrid i postigao prvi gol. Drugi, pobednički, legendarni, postigao je Morten Bisgard. Odenze je ipak ispao u 1/4 finalu od Parme.

Ajaks - Panatinaikos, 1995/96 (0:1, 3:0)

Na Olimpijskom stadionu u Atini skupilo se čak 77.000 navijača koji su očekivali da se njihov tim plasira u finale Lige šampiona, posle pobede u Amsterdamu od 1:0. A, onda se proslavio Jari Litmanen, koji je veoma brzo utišao grčku rulju. Ponovo Litmanen pa onda i Nordin Vuter, postavili su konačnih 3:0 i na taj način plasirali Ajaks u finale koje je naposletku izgubio od Jugovićevog Juventusa (Srbin dao poslednji penal za pobedu).

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.