SPREMA SE REKORDNA PRODAJA U ČUKARIČKOM! Matijašević postavio ZADATAK za Zvezdu i Partizan!
Vladimir Matijašević, Foto: Starsport

OPA!

SPREMA SE REKORDNA PRODAJA U ČUKARIČKOM! Matijašević postavio ZADATAK za Zvezdu i Partizan!

Brđani nastavljaju uzlaznom putanjom

Objavljeno: 14:19h

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da će "sigurno igrati Evropu" i dodao da timu sa Banovog brda nije prioritet drugo mesto u Superligi Srbije.

- Čukarički će sigurno igrati Evropu, a koji ćemo biti nije realno sada da se priča. Nisam zadovoljan (trenutnom) formom, ali jesam rezultatima i glavama igrača, jer su u nekim utakmicama pravili preokrete - rekao je Matijašević za klupski sajt.

Tri kola pre početka plej-ofa, Čukarički je na četvrtoj poziciji na tabeli Super lige Srbije, sa dva boda manje od drugoplasiranog TSC-a i jednim manje u odnosu na Partizan.

- Nije nam prioritet drugo mesto. Voleo bih neke stvari da se dese, ali moram da budem realan - rekao je Matijašević.

Po njegovim rečima, TSC igra najlepši fudbal trenutno.

Fudbaleri Čukaričkog
Fudbaleri Čukaričkogfoto: Starsport

- Upakovani su kao tim i zaslužuju da budu drugi. Ne mogu da lažem, to je iskreno, nadam se da mi sa iskustvom i individualnim kvalitetom možemo nešto više da uradimo. TSC timski odskače, a mi imamo iskustvom, dugo smo na okupu, igramo već godinama Evropu - rekao je Matijašević.

- Što se tiče Partizana, imaju problema, ali kad krenu sa pobedom-dve, teško ih je zaustaviti. Nada postoji. Krajnji rezultat je najbitniji, a u plej-ofu može da odluči i sreća, iskustvo, svašta nešto. Biće teško, ostalo je tu tri-četiri ekipe za Evropu ne računam Crvenu zvezdu koja je već šampion - dodao je on.

Matijašević je naveo da je "neminovno" da će još biti odlazaka iz kluba.

- Ljudi pričaju o budžetima i zaradi Čukaričkog, ali mi od FSS imamo sve ukupno 400-500 hiljada evra, a budžet nam je 4,5 miliona. To je velika razlika. Ovde ništa ne kasni, a moramo da napravimo taj budžet. Zato i težimo da izborimo plasman u Evropu, a potom i da napravimo tih četiri miliona preko transfera - rekao je Matijašević.

Vladimir Matijašević
Vladimir Matijaševićfoto: fkcukaricki.com

On je rekao i da dolazak novih igrača zavisi od odlazaka i dodao da će klub možda i vratiti neke igrače sa pozajmice.

- Planiramo otkup Lučića, Badamosija i Sisoka, to nam je prioritet do kraja maja. Za neke od njih već imamo i ponude... - rekao je Matijašević.

Do sada je rekordna prodaja Čukaričkog bila tri miliona evra, a Matijašević veruje da ta cifra može da se poveća možda već na leto.

- Ako Crvena zvezda i Partizan budu počeli da prodaju igrače za 10-15 miliona onda će i nama biti lakše, ne mislim tu samo na Čukarički, već i na TSC, Vojvodinu i ostale - rekao je on.

- Voleo bih da 'večiti' počnu da prave te velike cifre da bismo i mi mogli da se uzdižemo uz njih. U bliskoj budućnosti Čukarički će imati i transfere od pet miliona, možda već na leto - dodao je sportski direktor Čukaričkog.

Nedavno su održani izbori u FSS kada je prvog čoveka srpskog fudbala izabran Dragan Džajić kao jedini kandidat, nakon što se iz trke povukao Nemanja Vidić.

Vladimir Matijašević
Vladimir Matijaševićfoto: Starsport©

Matijašević nije bio na toj izbornoj skupštini u Staroj Pazovi.

- Dragan Džajić je velika legenda, bio mi je predsednik u Crvenoj zvezdi, dok sam sa Nemanjom Vidićem delio svlačionicu. Nisam želeo da se oglašavam nijednog trenutka, iz prostog razloga jer sam bio u sportskoj komunikaciji i sa obojicom - rekao je Matijašević.

- Kada je Vidić odustao, šta je trebalo da uradim da dođem i budem 80. glas u Skupštini FSS... I da su bili zajedno Vidić i Džajić do kraja kandidati za predsednika FSS, verovatno se ne bih ni tada pojavio na Skupštini FSS. Kao što sam rekao, jedan mi je bio predsednik, drugi saigrač - dodao je on.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.