SKANDAL NA KLASIKERU: Turčin nije hteo da se rukuje sa Dušanom Tadićem, sve vreme gledao u zemlju! (VIDEO)
Dušan Tadić i Orka Kokču u raspravi, Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

ljut

SKANDAL NA KLASIKERU: Turčin nije hteo da se rukuje sa Dušanom Tadićem, sve vreme gledao u zemlju! (VIDEO)

Kapiten Fejenorda je odlučio da ne pruži ruku sa Srbinom, čak nije hteo ni da ga pogleda u oči

Objavljeno:

Dva dana nakon "Klasikera" u Amsterdamu, u Holandiji se još uvek se priča o pobedi Fejenorda nad Ajaksom kojom je klub iz Roterdama došao blizu titule, ali i o situaciji neposredno pred početak utakmice.

Prilikom tradicionalnog pozdrava kapitena sa sudijama uoči starta meča, na centru su se našli arbitar Dani Makeli, kao i kapiteni - Dušan Tadić sa jedne, odnosno, Orkun Kokču sa druge strane.

Turski reprezentativac je odlučio da se ne rukuje sa Srbinom, čak nije hteo ni da ga pogleda u oči.

Razlog je taj što je Tadić još prošlog meseca odbio da nosi kapitensku traku u znak podrške stradalima u zemljotresu u Turskoj (i Siriji).

Iako je ceo tim Ajaksa tada nosio majice podrške, čak i donirao novac od prodatih dresova, to nije bilo dovoljno Kokčuu.

Očigledno je imao neke svoje razloge zbog čega je "insistirao" na traci, ali Tadić jednostavno nije želeo da je ponese, kao što nije na Mundijalu u Kataru nosio dugine boje oko ruke, u jeku pritisaka sa svih strana da kapiteni reprezentacija to učine.

Takođe, prošle sezone je Tadić bio na udaru jer je "samo" na jednom meču nosio traku u bojama ratom zahvaćene Ukrajine.

Kokču je već stajao sa sudijama na centru kada je došao Tadić i rukovao se sa Makelijem, ali je bilo jasno da to Turčin ne želi i sve vreme je prilikom podbacivanja novčića gledao u zemlju.

Posle se kapiten Fejenorda vratio i izgledalo je da će tad da pruži ruku desetki Ajaksa, ali je samo želeo da razjasni sa sudijom koju je stranu njegov tim dobio...

Tadić je bio strelac za preokret Ajaksa (2:1), ali je kasnije ljuti rival izjednačio i u finišu posle kornera došao do trijumfa 3:2 i velike prednost od šest bodova na vrhu Eredivizije.

00:25

Auuuu, koliko u svetu cene kapitena Srbije: Dušan Tadić u odabranom drustvu u Dohi

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.