PIKSI PRE KATARA: "Mi se nikoga na svetu ne plašimo!" PIKSI POSLE KATARA: "Treba da se plašimo svakog"
Dragan Stojković Piksi, Foto: Starsport©

promenio ploču

PIKSI PRE KATARA: "Mi se nikoga na svetu ne plašimo!" PIKSI POSLE KATARA: "Treba da se plašimo svakog"

Nove reči su veliki kontrast u odnosu na izjave selektora Srbije uoči prvog meča na Svetskom prvenstvu, protiv Brazila

Objavljeno: 11:25h
Nedeljko Đukić

Fudbalska reprezentacija Srbije u petak 24. marta počinje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. utakmicom protiv Litvanije u Beogradu, a nastaviće ih gostovanjem Crnoj Gori 27. marta.

"Orlovi" se nalaze u grupi G gde su sem ove tri selekcije još Mađarska i Bugarska.

Selektor Dragan Stojković Piksi je na prvom obraćanju meidjima po okupljanju tima, između ostalog rekao kako ne smatra da je Srbija favorit niti da je grupa laka već vrlo teška. Podsetimo, plasman na EURO će obezbediti dve prvoplasirane reprezentacije.

- Neću nikome da dozvolim da kaže da je laka grupa. Teška grupa, da, vrlo teška. Za mene, najteža grupa. Ko pomisli da je utakmica protiv Litvanije laka, taj je u velikom problemu. Večeras ćemo imati sastanak na kom želim da igračima objasnim neke stvari.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Kasnije je Piksi dodao:

- Treba da se plašimo svakog protivnika, ali ne onaj strah da nam se oduzmu noge, već da imate respekt prema rivalu. Svaka utakmica će biti teška i zahtevna, svaka će nam biti finale. Samo sa tim pristupom se možemo nadati nečemu. Sve ekipe imaju iste ciljeve, isto razmišljaju, kako da dođu do 1. ili 2. mesta. I mi smo u toj grupi isto, da li će nas neko gledati kao favorite ili autsajdere, manje je bitno.

- Ne smatram da smo favoriti u grupi. To što nas nije bilo od 2000. je degutantno. Ali imamo novu šansu, novo dokazivanje, da kroz našu požtrvovanost dođemo do cilja. Sve ekipe u Evropi koje kreću kvalifikacije imaju isti cilj, videćemo ko će zaslužiti da ode na EP. Svaka utakmica će biti teška, svaka je novo dokazivanje, traži maksimalnu koncentraciju i kada vodite 3:1 da znate da meč nije gotov, da budete maksimalno koncentrisani, jer svaka greška može da vas košta. Idemo korak po korak, to što ljudi pričaju da je laka, to je njihovo pravo, za mene nije, već je najteža. Samo sa takvim pristupom imamo šanse. Čim pomislite da će biti lako, onda ste gubitnik.

Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Ove reči su veliki kontrast u odnosu na izjave selektora Srbije uoči prvog meča na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Brazila.

- Rekli ste da će četvorica napadača (Brazila) da igraju protiv Srbije? Onda smo gotovi... Ali, hoće li neko igrati u odbrani? Vidite, Brazil je sjajan tim i jedan od najboljih na svetu i to je zlatna generacija fudbalera. Brazil ima šansu da pobedi, ali mi se nikoga na svetu ne plašimo - čak ni Brazila. Izvinite, ali tako je, nikoga se ne plašimo - rekao je tada Piksi.

Po povratku iz Katara, upitan je da li se kaje zbog ovih i drugih previše optimističnih reči.

- Izjave da smo spremni se govore jer i stranci čitaju. Kada bismo rekli iskreno, neko bi rekao da tražimo alibi. Zato smo želeli da sačuvamo pozitivnu energiju, nadali smo se da će to stanje da se prevaziđe i da će stvari doći na svoje, ali to je bilo nemoguće. Sa druge strane, mi smo znali, a to ste znali i vi i javnost da je Brazil apsolutni favorit, predstavljaju drugi nivo i dimenziju. Postoje i naše greške, ja sam neko ko vrlo realno gleda sliku svog tima.

05:26

DOLASKOM DŽAJIĆA ZA PREDSEDNIKA FSS POPRAVLJA SE ODNOS ZVEZDE I PARTIZANA! Bjelinić: Ako Vidić pobedi FUDBAL SE MENJA IZ KORENA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.